Ώρα για «καυτή yoga»

 

Η «hot yoga» επιτρέπει την καύση 1.000 θερμίδων και τη γράμμωση

Αν και στο εξωτερικό πολλοί την προτιμούν «καυτή» εδώ και χρόνια, η «hot yoga» μετράει μόλις ένα χρόνο στην Ελλάδα.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η «hot yoga» έχει καταλάβει γνωστές φανατικές της άσκησης, όπως η Ελ Μακφέρσον, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μαντόνα, αλλά και η Τζένιφερ Άνιστον.

Τι κάνει

Τα οφέλη για το σώμα πολλαπλασιάζονται, όταν οι κλασικές ασκήσεις yoga μεταφέρονται σε ένα δωμάτιο με 40 βαθμούς και 50% υγρασία.

Απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και δεν μπορεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο ή σε σπίτι, όπου δεν υπάρχει κανάλι φυσικού αέρα και το οξυγόνο ενδεχομένως να μην είναι επαρκές.

Πού βοηθά;

-Οι μύες ζεσταίνονται αμέσως, προκαλείται έντονη εφίδρωση και οι τοξίνες αποβάλλονται.

-Η γράμμωση επιταχύνεται και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αφού μέσα σε μία μόλις ώρα μπορούν να καούν έως και 1.000 θερμίδες!

-Συμβάλλει στην ευεξία και τη χαλάρωση.

-Δημιουργεί λιγότερους τραυματισμούς, λόγω του ότι η ευλυγισία και η ελαστικότητα των μυών υποβοηθούνται από την υψηλή θερμοκρασία.

-Βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πώς γίνεται

Η αίθουσα γυμναστικής θερμαίνεται για να ζεστάνει τους μυς. Η ζέστη αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες προσπαθώντας να παραμείνει δροσερό.

Η υψηλή θερμοκρασία διαστέλλει τα τριχοειδή αγγεία, μεταφέροντας οξυγόνο σε μυς, αδένες, ιστούς και όργανα, απομακρύνοντας τις τοξίνες.

Σχεδόν αμέσως η θερμοκρασία, αλλά και οι ειδικές asanas, ενισχύουν το μεταβολισμό αλλά και το ανοσοποιητικό. Κάθε συνεδρία διαρκεί 90 λεπτά.

Εκτελείτε 26 στάσεις σε γρήγορες εναλλαγές, ασκώντας το 100% του κορμού σας, γι’ αυτό και σίγουρα θα ιδρώσετε. Κάντε την 3 φορές την εβδομάδα και σε 1 μήνα δε θα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας!

Αν πάσχετε από υπέρταση μη τη δοκιμάσετε, αποτελεί τη μοναδική αντένδειξη.

Ώρα για «καυτή yoga» 1

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »