4 ασκήσεις yoga για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια στο… full

Ενσωμάτωσε τις παρακάτω προτεινόμενες ασκήσεις yoga σε κάθε πρωινό σου Δευτέρα έως και Παρασκευή και οπλίσου με απίστευτη δύναμη και διαύγεια για το υπόλοιπο της ημέρας σου!

Η εξειδικευμένη δασκάλα Desiree Bartlett μας προτείνει …

Σημείωση: Για περισσότερες ασκήσεις και συμβουλές για απώλεια βάρους , μπορείτε να δείτε εδώ : www.health-fitness.gr

  • Πρωινός χαιρετισμός

Κάθισε έχοντας ενωμένες τις παλάμες σου και την κατεύθυνση των δαχτύλων σου προς το ταβάνι. Πρόκειται για την θέση ‘’namaste’’ και αποτελεί χαιρετισμό ο οποίος ερμηνεύεται ως ‘’το εσωτερικό φως μου υποκλίνεται στο εσωτερικό σου φως’’. Μείνε σ’ αυτή την θέση για 1 λεπτό. Μ’ αυτόν τον τρόπο, λέει η Desiree Barlett, θα απελευθερώσεις παλιές αποφάσεις και σκέψεις που δεν χρειάζεσαι πια.

  • Στάση σκύλου

Πάρε την θέση για push up. Κατέβασε σταδιακά τους γοφούς σου προς τα κάτω και ανέβασε το στήθος προς τα πάνω, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και το κεφάλι σου και φτάνοντάς το σε όρθια θέση. Προσπάθησε οι μηροί σου να παραμείνουν στο πάτωμα έχοντας σφίξει όσο μπορείς τους τρικέφαλους μύες. Κράτα τα χέρια σου ευθεία και φρόντισε οι αγκώνες σου να μην κλίνουν προς τα έξω. Σταθεροποιήσου σ’ αυτή την στάση για 1 λεπτό.

( !!! ) : Η yoga, ειδικότερα τις πρωινές ώρες βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση, την διαύγεια του μυαλού και την χαλάρωση του σώματος!!!

  • Στάση του πολεμιστή

Κράτα τα πόδια σου ανοιχτά έχοντάς τα σταθερά και ακίνητα στο έδαφος. Γύρισε το αριστερό σου πόδι με κατεύθυνση προς τα έξω από την αριστερή πλευρά και στρίψε λίγο το δεξί πόδι. Σχημάτισε 90 μοιρών γωνία με το αριστερό σου γόνατο ενώ ταυτόχρονα το δεξί πόδι παραμένει σταθερό στην ευθεία. Σήκωσε τα χέρια σου στο ύψος των ώμων. Ταυτόχρονα δούλευε τον κορμό σου και γύριζε το κεφάλι προκειμένου να ακολουθεί την ευθεία του τεντωμένου χεριού. Σταθεροποιήσου σ’ αυτή την στάση για 1 λεπτό.

  • Στάση βάρκας

Κάθισε έχοντας τα πόδια σου τεντωμένα σε ευθεία. Τέντωσε και τα χέρια ανυψώνοντάς τα στο επίπεδο των ώμων και γείρε τον κορμό σου προς τα πίσω έως ότου αισθανθείς τους κοιλιακούς σου να ενεργοποιούνται. Στην συνέχεια σήκωσε τα πόδια ακριβώς όπως είναι, τεντωμένα. Αν είσαι αρχάρια ξεκίνα με τα γόνατά σου λυγισμένα. Τέλος χαλάρωσε τους ώμους, πρότεινε το στήθος προς τα έξω και ανάπνευσε βαθιά. Σταθεροποιήσου σ’ αυτή την στάση για 1 λεπτό.

( !!! ) : Η Desiree Bartlett, γυμνάστρια της yoga επισημαίνει ότι το πρωινό ζέσταμα- και ειδικότερα οι προαναφερθείσες ασκήσεις- συντελούν στην φυσική απελευθέρωση των ενδορφίνων με αποτέλεσμα να οπλίζεται το άτομο με δύναμη και διάθεση ώστε να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής!!!

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »