Ενεργοποίησε τώρα την ορμόνη που “καίει” το λίπος

Ακούγεται πλασματικό, όμως ο ίδιος οργανισμός μας αν αξιοποιήσουμε έξυπνα τα αποτελέσματα των ερευνών, μπορεί να γίνει ο καλύτερος βοηθός μας στο να κάψουμε το περιττό μας λίπος υγεινά, γρήγορα και με διάρκεια. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες του University of Harvard ανακάλυψαν την ορμόνη που “καίει” το λίπος και ενεργοποιεί άμεσα τον μεταβολισμό μας. Το όνομα αυτής ιριζίνη και ο τρόπος ενεργοποίησής της δεν είναι άλλος από την γυμναστική.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση όπως το jogging και η ποδηλασία αυξάνει την έκκριση ιριζίνης, η οποία αυξάνει τον αναπνευστικό ρυθμό των λιποκυττάρων και την καύση περισσότερου λίπους στον οργανισμό. Η ιριζίνη έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το λευκό λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας σε καφέ λίπος, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Περίπου 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα αρκούν για αύξηση της παραγωγής ιριζίνης και καύση του τοπικού λίπους σύμφωνα με τον Pontus Bostrom, M.D., Ph.D, επικεφαλής της έρευνας.

 

Πηγή: ifitnessbook.com

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital