Πώς θα χάσεις το μισό σου λίπος σε 12 εβδομάδες

Kατάλληλη διατροφή, σωστά συμπληρώματα και μπόλικος ύπνος μπορούν να κάνουν θαύματα.

Είσαι μεταξύ 30 και 40. Τυπικός, αγύμναστος σωματότυπος. Το ύψος σου κανονικό, αλλά το σωματικό λίπος σου αρκετά πάνω από το μέσο όρο. Οι μύες σου πλαδαροί και η κοιλιά σου δείχνει εμφανώς παραδομένη στο νόμο της βαρύτητας. Θέλεις να αλλάξεις αυτή την εικόνα. Και πρέπει. «Μετά τα 40, οι βιολογικές και μεταβολικές αλλαγές που υφίσταται ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ραγδαίες», λέει ο Tim Richards, προσωπικός προπονητής στο Embody Fitness, ένα κέντρο άσκησης και διατροφής στο κέντρο του Λονδίνου με ειδικότητα στη μεταμόρφωση σωμάτων. «Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερες και ραγδαίες αποθηκεύσεις λίπους σε όλα τα σημεία του σώματος -στο πρόσωπο, στην κοιλιά, στο στήθος, στην περιφέρεια των γοφών, ακόμη και στην πλάτη». Καθόλου κολακευτικό για την εικόνα σου.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Richars διαρκεί 12 εβδομάδες και στηρίζεται σε μια σειρά διατροφικών και προπονητικών συμβουλών, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια μακράς διάρκειας μεταβολική πυροδότηση. «Το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι το σώμα σου θα ανακτήσει τη νεανική του ικανότητα να καίει πολλές θερμίδες ακόμη και για 36 ώρες μετά από μια σωματική δραστηριότητα», λέει ο προπονητής. Σωματική δραστηριότητα. Ναι, είναι απολύτως απαραίτητη. Και μαζί, μερικά κόλπα έξυπνης διατροφής. Ήπια και ανεκτά. Με το πρόγραμμα του Richards πολλοί άντρες κοντά στα 40, έχουν χάσει το μισό λίπος του σώματός τους μέσα σε 3 μήνες.
Είσαι έτοιμος να το κάνεις κι εσύ;

Πώς θα διώξεις τα πρώτα κιλά λίπους, κομμάτι-κομμάτι

> Τα «ψωμάκια»
Αυτή η σαμπρέλα στα πλάγια της μέσης, που ξεπροβάλλει πεταχτή έξω από το εσώρουχο ή το μαγιό οφείλεται κατά 99% στην κατανάλωση απλών υδατανθράκων. Δηλαδή, ψωμιά, μπισκότα, μπύρες, γλυκά, παγωτά. Και ο ευκολότερος τρόπος για να εξαφανίσεις το λίπος σε κείνα τα σημεία είναι να αφαιρέσεις ό,τι είδους τροφή περιέχει ζάχαρη και άμυλο. «Δεν γίνεται αλλιώς», λέει ο προπονητής.

> Η «μπάκα»
Πολλοί άντρες σκοτώνονται στα ροκανίσματα και σχεδόν στερούνται κάθε τροφή προκειμένου να αποκτήσουν μια επίπεδη κοιλιά. Κι όμως, βλέπουν το λίπος στην κοιλιά τους να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. «Η τεχνική που εφαρμόζω στους πελάτες μου είναι πολύ μακριά από την σκληρή προπόνηση και τη στερητική διατροφή. Συστήνω καλό ύπνο, αρκετή ξεκούραση και απαλλαγή από το στρες», λέει ο Richards. «Όσο πιο πολύ στρεσάρεσαι τόσο τα επινεφρίδια -οι αδένες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό- υπερλειτουργούν με αποτέλεσμα να αποθηκεύουν λίπος γύρω από την περιοχή του στομαχιού (εκεί ακριβώς βρίσκονται τα επινεφρίδια). Παράλληλα, υπό συνθήκες διαρκούς άγχους, το σώμα αυξάνει τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας, με αποτέλεσμα να θέλεις να τρως περισσότερο και αχόρταγα».

> Το κρεμασμένο στήθος
Αυτή η περιοχή συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα. Και η εξίσωση έχει ως εξής: Κακή διατροφή συν πολλές μπύρες=περισσότερο σωματικό λίπος=υψηλότερη παραγωγή οιστρογόνων=γυναικομαστία. Καθόλου καλό.

Νομίζεις ότι θα πεινάσεις; Το αντίθετο!

Για τις τρεις πρώτες εβδομάδες, το πλάνο διατροφής που συστήνει ο Richards περιορίζει δραστικά τους υδατάνθρακες με στόχο να υπάρξει μια ορατή μείωση του σωματικού λίπους κατά 2 έως 4%.Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μετά από αυτή τη «σκληρή» περίοδο των τριών εβδομάδων οι υδατάνθρακες επιστρέφουν ώστε να προσδώσουν την ενέργεια που θα χρειαστεί το σώμα σου για να ανταπεξέρχεται στις προπονήσεις. Τα ακόμη πιο καλά νέα είναι ότι οι μερίδες φαγητού δεν είναι μικρές, απλά αποτελούνται από τις σωστές τροφές που καίνε το λίπος. Για παράδειγμα:

> 2 χούφτες πρωτεϊνών –μοσχαρίσιο φιλέτο, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπακαλιάρος.

> 2 χούφτες λαχανικά -μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο, κολοκυθάκια.

> Μισή χούφτα καλού λίπους -ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αβοκάντο, ξηροί καρποί.


> Πασπάλισμα των τροφών με βότανα και μπαχαρικά -σκόρδο, τζίντζερ, πιπέρι.

Τα συμπληρώματα

Ταυτόχρονα, συνοδεύεις τη διατροφή με την κατάποση ειδικών συμπληρωμάτων:

– Κάθε μέρα:

• Σύμπλεγμα Μαγνησίου: θα βοηθήσει με τον ύπνο σου και θα βελτιώσει την ευαισθησία σου στην ινσουλίνη

• Ωμέγα: μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα και προωθεί τη χρήση του σωματικού λίπους ως πηγής ενέργειας
• Ψευδάργυρος: προάγει την ανάπτυξη των μυών
• Βιταμίνη D3: ή έλλειψή της έχει συνδεθεί με αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου, του διαβήτη, του καρκίνου και της παχυσαρκίας

– Τις ημέρες που ασκείσαι:


• Αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (
BCAA): αυξάνει τη δημιουργία μυϊκού ιστού και βοηθά στην αποθεραπεία.
Shakes πρωτεΐνης: αναπληρώνουν τις αποθήκες πρωτεΐνες και γλυκογόνου μετά την προπόνηση

Τέλος, νερό

«Η διαρκής ενυδάτωση είναι το κλειδί για τα αποτελέσματα που ζητάς. Σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να πίνεις 1 λίτρο νερού ανά 25 κιλά σωματικού βάρους, χονδρικά 3,5 λίτρα νερό την ημέρα» λέει ο Richards.

Πώς θα χάσεις το μισό σου λίπος σε 12 εβδομάδες 1
Τυπικό παράδειγμα μεταμόρφωσης σώματος πελάτη του Tim Richards.

Η πιο γρήγορη προπόνηση για να χάσεις λίπος

Οι ασκήσεις μέγιστης ταχύτητας και υψηλής έντασης είναι το μυστικό όλων των πρωταθλητών. Επιπλέον, αυτού του είδους η προπόνηση ολοκληρώνεται μέσα σε λίγο χρόνο. Είναι δηλαδή αυτό που λέει το όνομά τους χωρίς κανένα ψέμα: σκληρότερες αλλά ταχύτερες, πρόσκαιρα εξοντωτικές αλλά μέσα σε 12 εβδομάδες, απίστευτα ευεργετικές.

Πηγή: gr.askmen.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »