Βουτιά από ψηλά με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Βουτιά από ψηλά με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο 1

Ο ζωντανός θρύλος του high diving, Orlando Duque, βούτηξε το βράδυ της 21ης Αυγούστου στα ιερά νερά κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ο Κολομβιανός πρωταθλητής του Red Bull Cliff Diving World Series, Orlando Duque επισκέφθηκε την Αθήνα τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, εκτελώντας βουτιά μπροστά από τον ιερό ναό του Ποσειδώνα και ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρωτότυπη αποστολή του.

Η αγαλματένια φιγούρα του 10 φορές πρωταθλητή, φωτισμένη από την συγκλονιστική πανσέληνο, ήρθε σε τέλεια αρμονία με το μυθικό λατρευτικό κέντρο που απέκτησε στρατηγική, ναυτιλιακή και εμπορική σημασία την περίοδο ακμής της Αθήνας, τον 5ο αιώνα π.Χ. Ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα, οι απόκρημνοι βράχοι, το βαθύ μπλε της θάλασσας και ένα μαγικό φεγγάρι, έγιναν μάρτυρες της άρτια εκτελεσμένης «χορογραφίας» του Orlando Duque.

“Σήμερα έκανα μια ατμοσφαιρική βουτιά και ήρθα κοντά με τη φύση όσο ποτέ. Ήμουν εγώ, ένας βράχος σε μια υπέροχη βραδιά. Με άγχωνε το απόλυτο σκοτάδι αλλά το ολόγιομο φεγγάρι και ο πανέμορφος ναός δημιουργούσαν μια φοβερή ατμόσφαιρα στην οποία κανείς σε μπορούσε να αντισταθεί.» είπε ο Orlando Duque που την Κυριακή αγωνίζεται στην Βοστώνη στον πέμπτο αγώνα μια ακόμα μοναδικής σεζόν του Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »