Ένα extreme sport μόνο για τολμηρούς-Αιωροπτερισμός

Ένα extreme sport μόνο για τολμηρούς-Αιωροπτερισμός 1

Ο Αιωροπτερισμός  είναι ένα αεράθλημα, χόμπι, απασχόληση, παθητική εμπειρία, ή ακόμα και επάγγελμα κατά το οποίο ο άνθρωπος πιλοτάρει το Αιωρόπτερο (Αετό). Μπορεί να γίνεται για ψυχαγωγικούς λόγους ή στα πλαίσια ενός αεραθλητικού αγώνα.

Αν και άρχισε ως απλή κατολίσθηση από μικρούς λόφους με χαμηλών επιδόσεων αετούς, ο αιωροπτερισμός έχει εξελιχθεί τόσο που δίνει πια τη δυνατότητα να πετάξει κανείς στα ύψη για ώρες, να κερδίσει χιλιάδες μέτρα ύψους εκμεταλλευόμενος τα θερμικά ανοδικά ρεύματα του αέρα, να εκτελέσει ακροβατικά, και να διανύσει μεγάλες αποστάσεις. Το άθλημα αυτό είναι παρόμοιο με το αλεξίπτωτο πλαγίας και το ανεμόπτερο, με τη διαφορά ότι ο αετός είναι αρκετά πιο απλός και πιο φθηνός σε σχέση με το ανεμόπτερο, και σαφώς πιο γρήγορος και πτητικά ικανός από το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Από τι αποτελείται ο αετός αυτός όμως;

Αποτελείται από έναν αλουμινένιο ή (πιο σπάνια) συνθετικό σκελετό, πλαισιωμένο από υφασμάτινη πτέρυγα. Ο πιλότος κρεμιέται από τον αετό με έναν ιμάντα και ασκεί τον έλεγχο της πτήσης με τη μετατόπιση του βάρους του σώματός του. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε υλικά και ρυθμίσεις για να διαλέξει κανείς το τι του ταιριάζει ανάλογα με την χρήση (αγωνιστική, ψυχαγωγική, εκπαιδευτική, επαγγελματική, κ.λ.π.)

Επειδή όμως είπαμε πολλά,ας σας παρουσιάσουμε και ένα βίντεο,άκρος εντυπωσιακό,σε ένα τοπίο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.Φυσικά για όσους θέλουν να δουν το βίντεο σε υψηλή ανάλυση,φροντίσαμε και γι’αυτό.Για να μη χάνει κανένας τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες των μαγευτικών τοπίων,το βίντεο είναι ανεβασμένο και σε Full HD.Στο βίντεο διακρίνονται η Γαλλικές Άλπεις.Τοπίο απλά μαγευτικό.Απολαύστε το!

 

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital