Ποιες ασκήσεις καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο;

Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες από το να τρέξεις. Μπορούν να γίνουν σε εσωτερικούς χώρους και μερικές από αυτές είναι πιο ευγενικές με τις αρθρώσεις σου.

1 Burpees

Ενώ το τρέξιμο επαλαμβάνει τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά, τα burpees συνδυάζουν διαφορετικές κινήσεις που περιλαμβάνουν περισσότερους μυς και απαιτούν μεγαλύτερο συντονισμό, ισορροπία και συγκέντρωση. Σύμφωνα με το American College of Sports Medicine, αυτό σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες στο ίδιο χρονικό διάστημα. Το ACSM διαπίστωσε επίσης ότι ο μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να κάψει περίπου 1,5 θερμίδες ανά burpee, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται όταν αυξάνεται και ο αριθμός των burpees που εκτελούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

2 Kettlebell Swing

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν δείχνει ότι η ταλάντευση με kettlebell καίει καλή ποσότητα θερμίδων ενώ παράλληλα μειώνει το σωματικό λίπος και σφίγγει τα πόδια, τους μηρούς και τους οπίσθιους μηριαίους. Συμμετέχοντες σε μελέτη έκαψαν 20,2 θερμίδες ανά λεπτό και ο μέσος καρδιακός ρυθμός τους έφτασε το 93% κατά τη διάρκεια μίας 20λεπτης προπόνηση με kettlebells. Η δύναμη που έχει η ταλάντευση του kettlebell έγκειται στο γεγονός ότι το σώμα σου κινείται με έναν τρόπο δεν είναι συνηθισμένο να το κάνει. Απαιτεί συγκέντρωση και συντονισμό πολλών διαφορετικών μυών του κάτω και του πάνω σώματος.

 

3 Σχοινάκι

Δεν είναι μόνον για μικρά κορίτσια και πρωταθλητές μπόξερ, το σχοινάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις αερόβια και να κερδίσεις χρόνο σε σύγκριση με το τρέξιμο. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Science Daily, “αυτή η αερόβια άσκηση μπορεί να επιτύχει ρυθμό καύσης μέχρι 1300 θερμίδες/ώρα έντονης δραστηριότητας, με περίπου 0,1 θερμίδες να καίγονται ανά άλμα. Δέκα λεπτά σχοινάκι ισοδυναμεί με το τρέξιμο 10 χιλιομέτρων περίπου.”

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »