Περπάτημα : Η πιο ευεργετική για την καρδιά άσκηση

Μιλάμε για το περπάτημα και μόλις 30 λεπτά την ημέρα αρκούν.

Ακόμη και αν δεν έχεις αυτή τη μισή ώρα στη διάθεσή σου για να ασκηθείς, οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα έχεις τα ίδια οφέλη εάν διαιρέσεις το χρόνο αυτό σε πιο σύντομα διαστήματα 10 λεπτών τουλάχιστον μέσα στην ημέρα.

Το περπάτημα θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Μπορείς όμως να κολυμπήσεις, να παίξεις κάποιο άθλημα ή να συμμετέχεις σε οργανωμένα μαθήματα άσκησης. Η φυσική δραστηριότητα επίσης περιλαμβάνει και καθημερινές δραστηριότητες όπως η ενασχόληση με τον κήπο ή το ανέβασμα σκαλοπατιών. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν αυξήσεις τη σωματική δραστηριότητά σου θα είναι ωφέλιμο για την υγεία σου.

Για κάθε μία ώρα συστηματικής άσκησης θα κερδίσεις περίπου δύο ώρες επιπλέον διάρκειας ζωής, ακόμη και εάν ξεκινήσεις να ασκείσαι μετά τη μέση ηλικία.

Τι συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

– Τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα για υγιείς ενήλικες μέχρι την ηλικία των 65 ή τουλάχιστον 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας ή ισοδύναμο συνδυασμό μέτριας και έντονης έντασης δραστηριότητας.

– Για επιπλέον οφέλη στην υγεία, οι ενήλικες θα πρέπει να αυξήσουν την μέτριας- έντασης αερόβια σωματική δραστηριότητα σε 300 λεπτά την εβδομάδα, ή την έντονης- έντασης αεροβική φυσική δραστηριότητα σε 150 λεπτά ανά εβδομάδα, ή ένα ισοδύναμο συνδυασμό μέτριας και έντονης έντασης δραστηριότητα.

– Δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης που να περιλαμβάνουν τις κυριότερες ομάδες μυών πρέπει να γίνονται δύο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Διαλέξτε δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως: ζωηρό περπάτημα, χορό, κολύμπι, ποδηλασία ή χειρωνακτικές εργασίες στο σπίτι.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »