Πέντε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια

woman eating salad

Οι πρωτεΐνες είναι το μακροθρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, ταυτόχρονα όμως παίζει ρόλο-κλειδί και στον μεταβολισμό και στον έλεγχο της πείνας.

Επειδή διασπώνται με αργό ρυθμό στον οργανισμό, οι πρωτεΐνες παρέχουν σταθερή ροή ενέργειας χωρίς να προκαλούν απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου, άρα και έντονες «κρίσεις» πείνας και λιγούρας.

Ιδανική θεωρείται η συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών που φτάνει τα 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, ενώ πλούσια σε πρωτεΐνες θεωρείται μια τροφή που παρέχει 5-8 γραμμάρια του μακροθρεπτικού συστατικού.

Δείτε επίσης : Πόσο σημαντικές είναι οι πρωτεΐνες για τον οργανισμό σου;

Πέντε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια 1
Αυγό: Μόλις ένα βραστό αυγό παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεϊνών. Το αυγό παρέχει επίσης υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες.
Πέντε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια 2
Στραγγιστό γιαούρτι: Δίνει 12-20 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα. Το γιαούρτι με πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά είναι πιο χορταστικό από το 0%, καθώς και τα λιπαρά αποτρέπουν την πείνα και τις λιγούρες.
Πέντε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια 3
Ξηροί καρποί: Ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Η περιεκτικότητα των διάφορων ξηρών καρπών σε πρωτεΐνες ποικίλλει. Ενδεικτικά, ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα δίνει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεϊνών. Εκτός από χορταστικές πρωτεΐνες οι ξηροί καρποί παρέχουν επίσης φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, επομένως το όφελος είναι τριπλό!
Πέντε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια 4
Τυρί κότατζ: Δίνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη D. Μόλις μισό φλιτζάνι τυρί κότατζ παρέχει περίπου 13 γραμμάρια πρωτεϊνών.
Πέντε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια 5
Σκληρό τυρί: Ανάλογα με το είδος του, το κάθε τυρί παρέχει από 5 μέχρι 8 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα 30 γραμμαρίων.

Πηγή

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »