Μην υποτιμάτε την άσκηση στα σκαλιά

askisi skalia

Βελτιώνετε την καρδιαγγειακή σας λειτουργία, «χτίζετε» μύες, «καίτε» περισσότερες θερμίδες και λίπος. Όλα αυτά αν βάλετε στη ρουτίνα σας την άσκηση στα σκαλοπάτια.

Το τρέξιμο στην ανάβαση μιας σκάλας μπορεί να κάψει περισσότερες από 820 θερμίδες ανά ώρα για έναν άνθρωπο βάρους 90 κιλών. Η λειτουργία του οργανισμού και του σώματος σε αυτή την άσκηση ανεβάζει πολύ τους καρδιακούς παλμούς, ενώ η καρδιά και οι πνεύμονες αντλούν περισσότερο αίμα και οξυγόνο με αποτέλεσμα να καις περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με αυτές που θα έκαιγες αν έτρεχες με την ίδια ένταση και για τον ίδιο χρόνο σε επίπεδο έδαφος.

Η ταχύτητα, ο αριθμός των βημάτων, το ύψος που έχουν τα σκαλοπάτια, όλα αυτά είναι παράγοντες που καθορίζουν την συνολική καύση θερμίδων. Ο καλύτερος τρόπος αυτής της άσκησης, δηλαδή αυτός που συνιστούν οι ειδικοί, είναι να ανεβαίνεις με ένταση, γρήγορα τις σκάλες και να τις κατεβαίνεις με χαμηλότερη ένταση.

Η αυξομείωση της έντασης κατά το ανέβασμα, όπως και η εναλλαγή από το “ένα ένα τα σκαλιά” επίπεδο στο “δύο δύο τα σκαλιά” επίπεδο κάνει τους μυς να δουλεύουν πιο σκληρά και κατά συνέπεια βοηθούν να κάψουμε ακόμη περισσότερες θερμίδες. Και να θυμάσαι ότι όσο μεγαλύτερη η σκάλα, και άρα όσο περισσότερα τα σκαλιά που ανεβαίνεις σερί, τόσο πιο σκληρά δουλεύει το σώμα και κατά συνέπεια τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες και τόσο υψηλότερη η καύση λίπους.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital