Μάθε τους λόγους που δεν βλέπεις αποτέλεσμα στην γυμναστική

Στην πραγματικότητα όλοι όταν λένε πως θέλουν να χάσουν κιλά ενώ το πιστεύουν στην αρχή μετά τον πρώτο μήνα αρχίζει η καμπύλη του διαγράμματος να πέφτει με αρνητικό επίπεδο. Η γυμναστική δεν είναι δύσκολη, αντίθετα μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη αν της δώσουμε την σημασία που της χρειάζεται.

Αν σπαταλάς πολλές ώρες στο γυμναστήριο και δεν βλέπεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα, έχεις σκεφτεί ποτέ μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά;

  1. Δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να χάσεις κιλά και κάνεις χορό; Αν ήθελες πραγματικά να προσπαθήσεις θα έκανες τρεις φορές την εβδομάδα διάδρομο ή ποδήλατο για 45 λεπτά. Αφού φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τότε θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τον αγαπημένο σου χορό.
  2. Δε συγκεντρώνεσαι. Κατά τη διάρκεια του σετ σκέφτεσαι που μπορεί  να είναι ο αγαπημένος σου ή αν έκανες καλά που τσακώθηκες. Αν θέλεις να κάνεις σοβαρά το πρόγραμμα, τότε κλείσε το κινητό συ. Σταμάτα να μιλάς με τον διπλανό σου στο διάδρομο και αν θέλεις να δεις τι παίζει στο γυμναστήριο, τότε κάτσε για έναν καφέ ή χυμό έξω από τον χώρο.
  3. Απέκτησε ένα σταθερό διατροφικό πρόγραμμα. Πήρες την απόφαση να κάνεις κάποιες αλλαγές στην εξωτερική σου εμφάνιση; Τότε να το κάνεις σωστά. Μαζί με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής, ακολούθησε και ένα σωστό, ισορροπημένο πρόγραμμα. Μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ειδικό.
  4. Μη θελήσεις να γίνεις αμέσως σπρίντερ. Στην αρχή θα τα δώσεις όλα, θα ενθουσιαστείς. Γρήγορα όμως θα καταλάβεις ότι οι δυνάμεις σε αφήνουν και στο άκουσμα της λέξης γυμναστήριο, θα σου έρχεται κάτι αρνητικό. Ξεκίνα σταθερά και με αργούς ρυθμούς και σταδιακά μπορείς να ανέβεις επίπεδο.
  5. Αγνοείς τη σημασία των αντιστάσεων. Κάνε τρεις φορές την εβδομάδα όλες τις μυικές ομάδες στα μηχανήματα και μετά αν έχεις χρόνο τράβα τα σχοινιά. Πόδια την μια μέρα. Στήθος δικέφαλο και πλάτη τρικέφαλο τις άλλες. τα αλτηράκια, τα λάστιχα, τα σχοινιά χρειάζονται περισσότερη προσοχή από τα μηχανήματα που παραμένουν σταθερά στις γωνίες και το άνοιγμά τους, ώστε να κάνουν την μισή δουλειά για σένα, που αντί να εισπνέεις στο εύκολο και να εκπνέεις στο δύσκολο.

 

Πηγή: myfitnesslife.gr

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »