Κάνεις δουλειά γραφείου και δεν ξέρεις με ποια άσκηση να αρχίσεις; Δοκίμασε αυτές τις 3 ασκήσεις

Περισσότερο από το 50% του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα δουλεύει σε γραφείο το οποίο συνεπάγεται καθιστική ζωή όλη μέρα – μερικές φορές για περισσότερες από 8-9 ώρες τη μέρα με πολύ λίγη κίνηση.

Ενώ οι πρόγονοί μας έπρεπε να περπατήσουν (και να τρέξουν) παντού για να κάνουν το οτιδήποτε, εμείς έχουμε κολλήσει στις καρέκλες. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να συμβάλει γρήγορα στην αύξηση του σωματικού βάρους και στις αλλαγές του σχήματος του σώματος, για να μην αναφέρουμε τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και τον διαβήτη. Επιπλέον μειώνει την αντοχή: θα το καταλάβεις όταν δεν θα μπορείς να ανέβεις μια σκάλα και θα λαχανιάζεις σε κάθε όροφο. Οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή και θέλουν να ασκηθούν, πολλές φορές δεν ξέρουν από που να αρχίσουν! Αν και εσύ κάνεις δουλειά γραφείου και δεν ξέρεις με ποια άσκηση να αρχίσεις δοκίμασε αυτές τις 3 ασκήσεις.

1. Περπάτημα

Το περπάτημα είναι ένας καλός τύπος άσκησης που μπορεί να γίνει οπουδήποτε, από οποιονδήποτε, χωρίς εξοπλισμό ή ρούχα. Ξεκίνα σιγά-σιγά και σταδιακά αύξανε το χρόνο και την ένταση. Για παράδειγμα, ξεκίνα να περπατάς με τα πόδια για δέκα λεπτά δύο φορές την ημέρα. Σταδιακά αύξησε το χρόνο που περπατάς μέχρι να μπορείς να περπατάς για 60 λεπτά τη φορά. Έχει διαπιστωθεί ότι η άσκηση τουλάχιστον εξήντα λεπτών στις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας είναι απαραίτητη τόσο για την καλή υγεία όσο και για την απώλεια βάρους.

2. Κολύμπι

Το κολύμπι είναι μια άσκηση είναι φιλική για τις αρθρώσεις. Με το κολύμπι δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή. Βέβαια σε αντίθεση με ό,τι παλαιότερα λεγόταν, δεν βοηθά την οστική πυκνότητα (οι ασκήσεις με βάρη ωφελούν περισσότερο την οστεοπόρωση), αλλά βοηθά σε όλες τις άλλες παθήσεις.Ακριβώς όπως και με το περπάτημα, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις αργά και σταδιακά. Μια επιπλέον άσκηση στο νερό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το aqua aerobic.

3. Squat στον τοίχο

Τέλος, για όσους θέλουν να αυξήσουν τον μυϊκό τους τόνο, τα squats στον τοίχο ενδυναμώνουν τους τετρακέφαλους, τα ισχία, τους γλουτούς και τους μηριαίους. Η ενδυνάμωση αυτών των μυών όχι μόνο συμβάλλει στην καύση θερμίδων, αλλά εξασφαλίζει μεγαλύτερη κινητικότητα όταν περπατάς, σκύβεις ή σηκώνεσαι. Δες εδώ πώς να την κάνεις. Επανάλαβε τη τουλάχιστον δέκα φορές, ξεκουράσου για 1 λεπτό και στη συνέχεια κάνε άλλες 10 επαναλήψεις.

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »