Κάνε μόνον αυτό αν σε έπιασε πόνος στο γόνατό σου μετά το τρέξιμο

ponos gonato

Σε έπιασε πόνος στο γόνατο μετά το τρέξιμο; Ο τείνων την πλατεία περιτονία ή αλλιώς ο η λαγονοκνημιαία ταινία, αυτός ο μυς, ξεκινά από το εξωτερικό μέρος του γοφού και επηρεάζει τις πλάγιες κινήσεις, που αποκρίνουν το άκρο από το σώμα.

Εάν ο συγκεκριμένος μυς είναι σφιχτός και δεν έχει ευλυγισία, αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει πόνος στα γόνατα, διότι παίζει βασικό ρόλο στη σταθερότητα του γονάτου. Πρακτικά σφιχτός μυς σημαίνει αργή πλάγια μετατόπιση και αλλαγή κατεύθυνσης. Συχνά στο τρέξιμο η λαγονοκνημιαία ταινία τρίβεται στην εξωτερική επιφάνεια του γόνατος.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση είναι η απότομη αύξηση όγκου της προπόνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, το τρέξιμο σε σκληρή επιφάνεια, τα ακατάλληλα παπούτσια. Κάνε μόνον αυτό αν σε έπιασε πόνος στο γόνατό σου μετά το τρέξιμο.

Κάνε το τεστ

Δοκίμασε την κλασική άσκηση άρσης ποδιών. Ξάπλωσε στα πλάγια με τα πόδια τεντωμένα και σήκωσε το επάνω πόδι, στις 40 μοίρες περίπου. Στη συνέχεια κατέβασέ το. Κανονικά θα πρέπει να σηκώνεις τεντωμένο το πόδι σου σε όλη την κίνηση χωρίς να κουνιέται ο γοφός μπροστά και πίσω. Πρέπει να προσέχεις να χρησιμοποιείς τους γοφούς σου κι όχι τη μέση σου για να εκτελέσεις την άσκηση.

Βελτίωσέ τον

Το μυστικό είναι να διατείνεις το μυ.

  • Για να διατείνεις την αριστερή τείνων την πλατεία περιτονία, στάσου με το αριστερό πόδι στον τοίχο.
  • Σταύρωσε το δεξί πόδι πάνω και μπροστά από το αριστερό.
  •  Από αυτή τη θέση σφίξε τον κορμό και τον αριστερό γλουτό και σπρώξε απευθείας προς τον αριστερό γοφό.
  •  Δεν πρέπει να αφήνεις τους μηρούς να κουνιούνται και πρέπει ο αριστερός γοφός να σπρώχνει προς τα πλάγια.
  •  Μείνε σε αυτήν τη θέση για 20 – 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια άλλαξε πόδι. Κάνε 2-3 επαναλήψεις σε κάθε πόδι κάθε μέρα.

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »