Κάνε αυτά τα 3 πράγματα λίγο πριν τελειώσεις την άσκηση σου

ginaika gimnastirio

Ποια είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις προτού τελειώσεις την άσκησή σου έτσι ώστε να είσαι έτοιμος και χωρίς καταπονημένο σώμα για την επόμενη ημέρα.

Ρίξε ρυθμό:

Για να μειώσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς, κάνε τα 3 τελευταία λεπτά μια πιο εύκολη εκδοχή της άσκησής σου. Αν τρέχεις, κάνε τζόγκινγκ και μετά περπάτησε. Στο τέλος ενός μαθήματος spinning μείωσε την αντίσταση και την ταχύτητα που κάνεις πετάλι. Εάν έκανες μια προπόνηση ενδυνάμωσης, χαλάρωσε με μερικές δυναμικές διατάσεις. Και μη σταματήσεις απότομα να κινείσαι.

Κράτησε τη στάση:

Αφιέρωσε περίπου 3 ακόμη λεπτά για να εκτελέσεις μερικές εύκολες στάσεις της yoga, όπως «κάτω σκύλο», την «προβολή του δρομέα» και τη «στάση του παιδιού». Τώρα είναι, επίσης, η στιγμή για αποθεραπεία με στατικές διατάσεις (που θα κρατήσεις για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω). Οι μύες σου είναι ζεστοί μετά την άσκηση, οπότε και πιο ευλύγιστοι.

 Γέμισε ξανά μπαταρίες:

Πιες νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες μέσω του ιδρώτα και φάε τροφές εύκολες στην πέψη, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες που συμβάλλουν στη μυϊκή επανόρθωση ενώ εσύ χαλαρώνεις. Θα χρειαστείς περισσότερα και από τα δύο, αν η προπόνησή σου είχε μεγάλη διάρκεια και ήταν έντονη.

Πηγή

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »