Γύμνασε τους γλουτούς σου…στην παραλία!

Κατά τη διάρκεια του χρόνου, πολλές φορές, η πίεση από τις υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε χρόνο στην άσκηση μας. Μήπως όμως οι διακοπές είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκουραστείς και να προσέξεις το σώμα σου;

Σου προτείνουμε 6 απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στην παραλία ώστε η επιστροφή σου το Σεπτέμβριο από τις διακοπές να σε βρει με τέλειους γλουτούς!

 

  • Μπες μέσα στο νερό μέχρι το ύψος της μέσης. Στάσου όρθιος μέσα στο νερό και άνοιξε τα πόδια τόσο όσο το άνοιγμα των ώμων . Κρατώντας τεντωμένα τα πόδια σήκωσε το ένα στο πλάι. Δοκίμασε να κάνεις 5 επαναλήψεις με το ένα πόδι και άλλες τόσες με το άλλο. Συνέχισε όσο αντέχεις. Ιδανική άσκηση για τους απαγωγούς και κατ’ επέκταση για τα ’’ψωμάκια’’.
  • Πάρε την ίδια θέση με την προηγούμενη άσκηση. Το νερό βρίσκεται μέχρι τη μέση σου, αλλά η άρση του ποδιού γίνεται προς τα πίσω. Προσοχή, το πόδι να είναι τεντωμένο. Αν υπάρχει κάποιο βραχάκι στο οποίο μπορείς να στηριχτείς ακόμη καλύτερα έτσι ώστε να φέρεις το σώμα σου μπροστά. Όσο πιο ψηλά ανέβει το πόδι, τόσο πιο αποτελεσματικά γυμνάζονται οι γλουτιαίοι.
  • Περπάτησε μέσα στην θάλασσα, έχοντας το κύμα στην πλάτη σου και το σώμα ελαφρά γερμένο μπροστά. Κάνε μικρές προβολές και κράτησε κόντρα στο κύμα που σε σπρώχνει προς την ακτή. Η αντίσταση που χρειάζεσαι να κρατήσεις είναι αυτή που θα σου δυναμώσει τα πόδια. Ιδανικά το νερό πρέπει να φτάνει μέχρι την μέση σου. Η αντίσταση εξαρτάται από το βάθος αλλά και την ένταση του κύματος.
  • Πάρε ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα και με ένα ψαλίδι κόψε το κάτω μέρος τους. Ξεκίνησε να κόβεις από εκείνο το σημείο του πλαστικού που είναι πιο λεπτό. Κολύμπησε με αυτά και δυνάμωσε τους μηρούς και τους γλουτούς σου. Κάθε 10-15 μέρες κόβε ένα κομμάτι από το πλαστικό κάνοντας την άκρη των βατραχοπέδιλων όλο και πιο σκληρή. Αυτό θα αυξάνει τη δυσκολία της κίνησης και κατά συνέπεια της άσκησης με αυτά. Μέχρι το τέλος των διακοπών, θα έχεις χαλάσει ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα αλλά θα φτιάξεις τέλειους μηρούς και γλουτούς.
  • Σε πολλές παραλίες υπάρχουν αμμόλοφοι στους οποίους μικροί ανεβαίναμε και στη συνέχεια κάναμε τσουλήθρα. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να το ξανακάνεις! Ανέβα στους αμμόλοφους αλλά μην κάνεις τσουλήθρα. Κατέβα, προσέχοντας μην πέσεις. Τόσο η άνοδος, αλλά κυρίως η κάθοδος δυναμώνουν τα πόδια και σου υπόσχονται αποτελεσματική γυμναστική.

Ακόμη όμως και αν διστάζεις να κάνεις τις παραπάνω ασκήσεις στην παραλία έχουμε μια λύση και για σένα που γίνεται εκτός νερού…

  • Νοίκιασε ένα ποδήλατο και αφιέρωσε 30-40 λεπτά την ημέρα κάνοντας ποδηλασία.Κάθε 5 λεπτά, σήκω από τη σέλα και κάνε πετάλι για 2-3 λεπτά. Φέρε το σώμα σου μπροστά έτσι ώστε να σηκωθεί η λεκάνη. Η ποδηλασία γυμνάζει όλους τους μύες των ποδιών, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση γυμνάζει ιδιαίτερα τους δικέφαλους μηριαίους και τους γλουτιαίους.
Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital