Γιατί πρέπει να τρώτε έστω και ένα μικρό σνακ μετά την προπόνηση

abs man fitness

Σνακ μετά την προπόνηση : Όταν τελειώνετε την άσκηση υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή θέλετε να φάτε οπωσδήποτε κάτι ή προτιμάτε να το αποφύγετε προς το παρόν. Όσοι ανήκετε στη δεύτερη ομάδα θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς έτσι μπορεί να σαμποτάρετε το στόχο σας για την καύση λίπους.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αποφεύγετε το φαγητό μετά την προπόνηση. Κάποιοι πιστεύουν πως αν φάνε κάποιο σνακ μετά την προπόνηση θα αναιρέσουν τη δουλειά που έκαναν γι΄αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι νομίζουν πως δεν έχουν όρεξη. Οι έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση – ειδικά οι μακροχρόνιες ή οι έντονες περίοδοι – μειώνει την ορμόνη γκρελίνης που διεγείρει την όρεξη και μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις ώρες για να επανέλθει η όρεξή σας στο φυσιολογικό.

Αν όμως δεν τρώτε όσο στα διαστήματα που πρέπει τότε είναι πολύ πιθανό η όρεξη να σας «χτυπήσει» στο κεφάλι. Επιπλέον, η καθυστέρηση στο φαγητό επιβραδύνει τη διαδικασία αποκατάστασης, γεγονός που θα μπορούσε να δυσκολέψει το έργο σας την επόμενη φορά στο γυμναστήριο.

Δείτε επίσης : Οι πιο… δυνατές τροφές για αθλούμενους

Ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να κάνετε ένα μικρό σνακ ανάκτησης, ιδανικά μέσα σε μια ώρα από το τέλος της προπόνησής σας. Όταν το σώμα σας είναι πιο δεκτικό στην αποκατάσταση των μυών και την αναπλήρωση του γλυκογόνου (οι υδατάνθρακες αποθηκεύονται στο σώμα σας για γρήγορη ενέργεια). Δεν χρειάζεται να είναι ένα smoothie 600 θερμίδων, αλλά κάτι τόσο απλό όσο το γιαούρτι και μια μπανάνα ή ένα μήλο, ή ακόμα και οκτώ γουλιές σοκολατούχου γάλακτος, μπορεί να είναι αρκετό για να απομακρύνει την πίεση.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα παραπονιέστε για τα «καύσιμα» ανάκτησης δύναμης κάντε την ανάλογη κατανάλωση θερμίδων.

Πηγή

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »