Άσκηση στη ζέστη: Πώς θα μείνετε υγιείς και σε φόρμα

Με τον ζεστό καιρό μπορεί να χάσετε την όρεξη για φυσική δραστηριότητα ή μπορεί να μην είστε σωματικά σε φόρμα. Πώς θα αψηφήσετε τη ζέστη.

Με την έλευση του καλοκαιριού μπορεί να σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε τη συνήθη ρουτίνα άσκησης. Με τον ζεστό καιρό μπορεί να χάσετε την όρεξη για φυσική δραστηριότητα ή μπορεί να μην είστε σωματικά σε φόρμα λόγω της ζέστης. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να διακοπεί. Θυμηθείτε τα παρακάτω που θα σας επιτρέψουν να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα, ακόμα και με ζεστό καιρό.

Ενυδάτωση και θρέψη

Είτε είστε έξω, κάτω από τον ήλιο, είτε σε εσωτερικό χώρο, να πίνετε πολύ νερό. Αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος περισσότερο και θα ιδρώνετε περισσότερο από το κανονικό, επομένως είναι σημαντικό να αναπληρώνετε υγρά για να αποφύγετε την αφυδάτωση και τη θερμοπληξία. Σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε  κατάλληλη διατροφή και επιλέξτε υγιεινές τροφές που θα βοηθήσουν τα ενεργειακά αποθέματα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατήσετε τον εαυτό σας δροσερό κατά την άσκηση είναι να φοράτε κάτι ελαφρύ. Αν εκθέτει το δέρμα, να βάζετε αντηλιακό για να αποφύγετε το έγκαυμα.

Παπούτσια που αναπνέουν θα σας βοηθήσουν να είστε δροσεροί. Βεβαιωθείτε ότι είναι τα κατάλληλα για το είδος της άσκησης που έχετε επιλέξει.

Υπακοή στο σώμα

Προσέξτε τα σημάδια που σας δίνει ο οργανισμός. Ο έλεγχος των σφυγμών πότε -πότε και η επιβράδυνση της τακτικής ρουτίνας είναι καλοί τρόποι να εξασφαλίσετε ασφαλή άσκηση. Αν είστε κουρασμένοι ή ζαλισμένοι σιγουρευτείτε ότι κάνετε διάλειμμα ή τελειώστε την άσκηση νωρίτερα.

Αλλαγές στο πρόγραμμα

Μπορεί να επιλέξετε να αποφύγετε εντελώς τον ήλιο. Η εύρεση νέας δραστηριότητας που μπορεί να γίνει σε εσωτερικό χώρο θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη φόρμα σε καλά επίπεδα το καλοκαίρι. Ενδεχομένως μπορεί να θελήσετε να αλλάξετε την ώρα άσκησης για πιο δροσερές στιγμές.

Η εύρεση νέας δραστηριότητας που είναι πιο κατάλληλη για την καλοκαιρινή θερμοκρασία θα μπορούσε να είναι μεγάλη ευκαιρία να προσπαθήσετε κάτι που δεν σκεφθήκατε πρωτύτερα. Μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να εξασκήσετε νέους μυς που είχαν παραμαληθεί με την παλιά άσκηση. Σιγουρευτείτε ότι δεν το παρακάνετε και κάντε καλό ζέσταμα και χαλάρωση για να διατηρήσετε τους μυς ευέλικτους.

Πηγή: iatronet.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital