Άσκηση μετά τον τοκετό

 

Όσο σημαντική είναι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ακόμα πιο σημαντική η άσκηση μετά τον τοκετό και όχι μόνο για να χαθούν τα περιττά κιλά. Η άσκηση εξισορροπεί τον μεταβολισμό, αυξάνει την αντοχή, ελέγχει το στρες, μειώνει τους πόνους της μέσης και φυσικά βοηθάει στην γρηγορότερη απώλεια των περιττών κιλών.

Εάν γεννήσατε φυσιολογικά η άσκηση μπορεί να ξεκινήσει περίπου 20 μέρες μετά τον τοκετό, σε διαφορετική περίπτωση ξεκινήστε μετά από ένα μήνα.

Ξεκινήστε με ελαφριά αεροβική άσκηση (γρήγορο περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο) και σταδιακά προσθέστε ασκήσεις για την τόνωση των μυών κυρίως τους μυς της λεκάνης και τους κοιλιακούς.

Τις πρώτες έξι εβδομάδες υπάρχει γρήγορη απώλεια των κιλών κυρίως λόγω της εξισορρόπησης των υγρών στο σώμα σας, αλλά τα πράγματα θα δυσκολέψουν μετά. Κρατήστε το πρόγραμμά σας, ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή και σύντομα θα έχετε πάλι το σώμα που είχατε στην αρχή.

Νίκος Σπυριδαντωνάκης
Προπονητής
www.nscoaching.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »