Γιατί είναι σημαντικές οι ασκήσεις ποδιών

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία έκρηξη ενδιαφέροντος όσον αφορά τις ασκήσεις που γίνονται σε γυμναστήρια και από τους δρομείς.

Αυτές οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη δύναμή σου αλλά και τις αντοχές σου ακόμα και να αποφύγεις τους επώδυνους τραυματισμούς.

Ειδικά για το τελευταίο, οι δρομείς πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις και να επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση των γλουτών, των γοφών, των οπίσθιων μηριαίων και των κάτω κοιλιακών.

Γιατί να κάνεις ασκήσεις με βάρη

Οι ασκήσεις με βάρη θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιείς και να δυναμώνεις μέρα με τη μέρα. Επίσης σε κάνουν πιο γρήγορο καθώς η μυική μάζα είναι απαραίτητη ειδικά στα τελευταία μέτρα του αγώνα, τη στιγμή που το σώμα σου προσπαθεί να τα «δώσει όλα».

Επιπρόσθετα, οι ασκήσεις του άνω μέρους του σώματος θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την κόπωση αλλά και να διατηρήσεις μία όρθια και υγιή στάση του σώματος.

Ασκήσεις για δρομείς

Οι καλύτερες ασκήσεις για τους δρομείς περιλαμβάνουν squats, dead lifts, lunges, pull-ups, chin-ups, bench press, military press και bent-over rows. Αυτές οι 8 ασκήσεις πρέπει να γίνονται 1 με 2 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με την κανονική σου προπόνηση. Καλό θα είναι να σηκώσεις μεγάλα βάρη στο γυμναστήριο κάνοντας 3-4 σετ με 8 επαναλήψεις, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης που διαθέτεις.

Αυτό το στυλ προπόνησης αποτελεί μια διαφορετική τακτική από τη συνηθισμένη που ακολουθούν οι περισσότεροι δρομείς. Όταν τρέχεις αποκτάς αντοχή. Όταν σηκώνεις βάρη αποκτάς δύναμη. Η δύναμη αποκτάται όταν σηκώνεις βάρη με τουλάχιστον 4-6 επαναλήψεις. Είναι απαραίτητο να ξεκουράζεσαι 2-3 λεπτά όταν τελειώνεις το κάθε σετ. Μην ξεχνάς πως κάνεις αυτές τις ασκήσεις για να αποκτήσεις δύναμη και όχι αντοχή.

Συμπέρασμα: Οι πιο προχωρημένοι δρομείς θα κερδίσουν πολλά πλεονεκτήματα με την τακτική επίσκεψη στο γυμναστήριο.

 

Πηγή: runningmagazine.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital