7 ασκήσεις για πόδια!

Σε κάθε άνθρωπο που ασχολείται με τη γυμναστική και το γυμναστήριο είναι γνωστό πως δεν είναι εύκολα να αποκτήσεις γραμμωμένα πόδια.

Και φυσικά δεν είναι δυνατό, όταν επιζητεί κανείς την τέλεια γράμμωση, να μην τα γυμνάζει. Είναι απαραίτητο για να υπάρχει συμμετρία στην σωματική διάπλαση και να φαίνεται ακόμα πιο ωραίο το σώμα.

Για να μην φτάσεις σε σημείο να υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις στο σώμα σου που θα σου φαίνονται αποκρουστικές, καλό είναι να αρχίσεις να κάνεις αυτές τις 7 ασκήσεις, για να αποκτήσεις και εσύ τα τέλεια γυμνασμένα πόδια.

1. Καθίσματα

7 ασκήσεις για πόδια! 1

Αν δεν κάνεις καθίσματα με μπάρα, τότε είναι η ώρα να τα ξεκινήσεις! Κάνε πλήρεις επαναλήψεις μέχρι να είσαι σε βαθιά θέση. Δεν υπάρχει κάποια άλλη άσκηση ή κάποιο μηχάνημα για να σε βοηθήσει περισσότερο να αποκτήσεις γυμνασμένα πόδια που να κάνει καλύτερη δουλειά. Είναι μοναδική άσκηση, καθώς βοηθάει ταυτόχρονα στην απόκτηση ισορροπίας, την καλύτερη λειτουργία των νεύρων και εντείνει την ανάπτυξη των μυών.

2. Glute Ham Raise

7 ασκήσεις για πόδια! 2

Η άσκηση αυτή δημιουργεί μεγάλη τάση στους γλουτιαίος και τους γυμνάζει καλύτερα. Αποτελεί σύνθετη άσκηση καθώς συνδυάζει την κίνηση των γονάτων και την κίνηση του γοφού. Στην αρχή ίσως να είναι λίγο δύσκολο και να μην μπορεί κάποιος να κάνει αυτή την άσκηση. Δεν είναι ούτε κακό, ούτε ντροπή να χρησιμοποιήσει κάποια μπάρα για στήριξη μέχρι να μπορέσει να αποκτήσει ευχέρεια και να δυναμώσει.

3. Walking lunges

Η άσκηση αυτή όχι μόνο ενδυναμώνει τα πόδια αλλά δυναμώνει και τον κορμό με τα βαθιά βήματα που κάνεις. Αυτή η άσκηση επικεντρώνεται στην εκγύμναση του πάνω μέρος του ποδιού και του γλουτού. Έχει επίσης και συντονιστικό ρόλο, καθώς σε βοηθάει να συντονίσεις καλύτερα τις κινήσεις σου κρατώντας βάρη και κάνοντας μεγάλα ανοίγματα.

4. Leg Curl

7 ασκήσεις για πόδια! 4

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν λειτουργεί τόσο αποδοτικά όσο άλλες ασκήσεις, ωστόσο αποτελούν καλή γυμναστική για να δυναμώσεις τα πόδια σου , κυρίως το πίσω μέρος. Αν τις κάνεις σωστά, θα παρατηρήσεις πως με κάθε επανάληψη τα πόδια σου γίνονται πιο δυνατά.

5. Sissy Squats

7 ασκήσεις για πόδια! 5

Η άσκηση αυτή αποτελούσε μια από τις καθιερωμένες ασκήσεις ποδιών για τους bodybuilders πριν να εισαχθούν περισσότερες μηχανές στα γυμναστήρια. Φρόντισε να κάνεις πλήρεις επαναλήψεις και να είσαι σίγουρος πως αυτή η άσκηση δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το sissy squat, καλό είναι να δουν το βιντεάκι.

6. Άρσεις θανάτου με λυγισμένα τα γόνατα

7 ασκήσεις για πόδια! 6

Αν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι αθλητές και οι bodybuilders έχουν τόσο γυμνασμένα πόδια, αυτή είναι μια καλή απάντηση. Με την άσκηση αυτή δίνεις έμφαση στην κίνηση των γλουτών και βάζοντας τους να σηκώνουν πολλά κιλά τους πρεσάρεις κάνοντας μεγάλες και κουραστικές επαναλήψεις.

7. Sled Drag

7 ασκήσεις για πόδια! 7

Όπως λέει και το όνομα του, πρόκειται για τράβηγμα ελκήθρου. Φυσικά δεν εννοούμε κανονικό έλκηθρο, αλλά μεγάλο βάρος. Πιάσε το σκοινί και περπάτα προς τα πίσω, σαν να τραβάς ένα έλκηθρο. Η άσκηση αυτή στοχεύει να γυμνάσει τα πόδια σου, ενισχύοντας παράλληλα τον κορμό σου. Αν αισθανθείς ότι το μετακινείς εύκολα, βάλε παραπάνω κιλά στο «έλκηθρο».

Πηγή: the-man.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »