5 λόγοι για πρωινή γυμναστική

Αρκετός κόσμος θεωρεί παράλογο να ξυπνήσει το πρωί για να κάνει γυμναστική παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί λόγοι ώστε να βάλει κανείς το ξυπνητήρι του λίγο νωρίτερα για να γυμναστεί. Δείτε τους παρακάτω 5 λόγους γιατί η πρωινή γυμναστική είναι καλή και γιατί αξίζει τον κόπο να ξυπνήσουμε για να γυμναστούμε.

1. Συνέπεια στο ωράριο. Ένα μεγάλο εμπόδιο για να γυμναστεί κανείς και ειδικά το πρωί είναι βάλει την άσκηση στο καθημερινό του πρόγραμμα. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν υπάρχουν παιδιά ή εργασία με απρόβλεπτο ωράριο. Αν από την άλλη έχετε σταθερή εργασία κάθε πρωί, δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί να μην γυμναστείτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένας εργαζόμενος γυμνάζεται πριν τη δουλειά νιώθει περισσότερο ξεκούραστος από τους άλλους που δε γυμνάστηκαν ή από αυτούς που γυμνάζονται μετά τη δουλειά.

2. Δυνατότερη καρδιά. Ένας από τους βασικούς λόγους που γυμναζόμαστε είναι για να βελτιώσουμε την υγεία μας και να δυναμώσουμε την καρδιά μας. Λοιπόν, η πρωινή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει αισθητά την καρδιά ώστε να δουλεύει καλύτερα, καθώς η αύξηση των επιπέδων της αδρεναλίνης μέσω της άσκησης βοηθούν ιδιαίτερα την καρδιά. Εάν έχετε καρδιακά προβλήματα, μιλήστε με τον γιατρό σας

3. Τόνωση του εγκεφαλικού συστήματος. Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τόσο στην ψυχική ανόρθωση όσο και στην οξύτητα του εγκεφάλου. Ακόμα και 10 ώρες μετά την γυμναστική ο εγκέφαλος βρίσκεται σε εγρήγορση. Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

4. Καλύτερη απώλεια βάρους. Εάν επιδιώκετε να χάσετε κάποια κιλά, τότε οι πρωινές ώρες για γυμναστική είναι καλύτερες για την γρηγορότερη απώλεια βάρους.

5. Περισσότερη ενέργεια. Η άσκηση απελευθερώνει ενδοφερίνες που βελτιώνουν τη διάθεση μας και τα επίπεδα ενέργειας μας. Τέλος, η πρωινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στο να κοιμάστε καλύτερα.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital