Όταν αναφερόμαστε στον όρο «καλύτερη άσκηση» έχουμε στο μυαλό μας εκείνη την μια μόνο άσκηση που θα μας αποφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα με ασφάλεια, σε λιγοστό χρόνο και με λιγοστό κόπο, σωστά;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι  δεν υπάρχει άσκηση, όπως θα δούμε παρακάτω, που να ενεργοποιεί από μόνη της στο 100% την εκάστοτε μυική ομάδα, οπότε αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι δεν υπάρχει η καλύτερη άσκηση και ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από μια στο ρεπερτόριο μας. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε χάρη στις μελέτες και τις έρευνες , είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε την προπόνηση μας.

76 Προσφορές από το Gimnastirio.gr για περιορισμένο αριθμό για τα κορυφαία γυμναστήρια της πόλης. Συμπλήρωσε το τηλέφωνό σου και πάρε τον αποκλειστικό κωδικό με επιπλέον 10% έκπτωση ή καλέστε στο 210.300.87.37 για πληροφορίες. Οι παρακάτω προσφορές αποτελούν προωθητική ενέργεια του Gimnastirio.gr σε συνεργασία με τα γυμναστήρια! Δείτε όλες τις προσφορές που ισχύει η έκπτωση εδώ.
Please wait...

Ας πάρουμε για παράδειγμα το στήθος. Πιέσεις, ανοίγματα, επικληνής, κατακλινής, αλτήρες μπάρα, τροχαλίες, δεκάδες ασκήσεις, διαφορετικά ερεθίσματα, διαφορετικές γωνίες. Αν θελήσουμε να κάνουμε ένα γκάλοπ σε ένα οποιοδήποτε γυμναστήριο για το ποια είναι η καλύτερη άσκηση, μπερδεύοντας πολλές φορές το καλύτερη με το αγαπημένη, η συντριπτική πλεοψηφία θα αναφερθεί στις πιέσεις στήθους με μπάρα ως την καλύτερη προσέγγιση για ένα σμιλευτό στήθος.

Σίγουρα οι πιέσεις με μπάρα σε οριζόντιο πάγκο είναι η πιο διάσημη άσκηση στο γυμναστήριο, πόσοι και πόσοι δεν συζητάνε, μεταξύ άλλων, πόσα σηκώνει ο καθένας στην συγκεκριμένη άσκηση….

Το θέμα δεν είναι ποια άσκηση μας «πιάνει» πιο πολύ ή ποιά άσκηση ενισχύει τον εγωισμό μας  αλλα ποια άσκηση πραγματικά είναι πιο ωφέλιμη για το στήθος.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.