Πώς είναι τα ζώδια στο γυμναστήριο;

Πώς συμπεριφέρονται στο γυμναστήριο οι Δίδυμοι; Τι κάνει – ή τι δεν κάνει- ένας Καρκίνος για να φτιάξει το σώμα των ονείρων του; Γιατί ο Ταύρος κοιτιέται συνέχεια στον καθρέφτη; Τα Ζώδια πάνε γυμναστήριο και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Κριός
21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Ζώδιο άκρως ενεργητικό, ο Κριός έχει πάντα κίνητρο και θέτει στόχους για το σώμα του κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι του για να τους πετύχει. Στο γυμναστήριο είναι πλήρως αφοσιωμένος στην προπόνησή του, και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να του πιάσετε την κουβέντα ενώ χρονομετρά με ακρίβεια το διάλειμμά του. Θα πάει για προπόνηση νωρίς το πρωί, για να αποφύγει οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με ανθρώπινο ον.

Ταύρος
21 Απριλίου – 20 Μαΐου

Οι Ταύροι τείνουν να είναι περισσότερο νάρκισσοι σε σχέση με άλλα ζώδια, και το γυμναστήριο είναι το καλύτερο εργαλείο για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εικόνα. Δεν πολυγουστάρουν βέβαια να το κάνουν, αλλά δεν έχουν και άλλες επιλογές. Είναι επίσης συνεπείς και αξιόπιστοι χαρακτήρες, και γι’ αυτό ακριβώς δεν θα τους δείτε να εξαφανίζονται σαν κομήτες που έκαναν εγγραφή στο γυμναστήριο επηρεασμένοι από τα resolutions.

Δίδυμος
21 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Αν έχετε Δίδυμους στο γυμναστήριο θα το καταλάβετε εύκολα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνουν check in στα social media, ενώ θα έχουν κάθε λογής γκάτζετ και εφαρμογές για να παρακολουθούν την πρόοδό τους. Γιατί αν δεν καταγράψεις την πρόοδό σου στο My Fitness Pal τότε τι νόημα έχει η γυμναστική; Θα τους βρείτε σε πολύπλοκα cardio μηχανήματα να ασχολούνται με το κινητό τους για ώρες ολόκληρες.

Καρκίνος
22 Ιουνίου – 22  Ιουλίου

Κάθε ζώδιο λένε ορίζει ένα διαφορετικό κομμάτι του σώματος, για τον Καρκίνο τα άστρα ορίζουν το… στομάχι του. Οι Καρκίνοι τρώνε, και τρώνε πολύ – κακός συνδυασμός αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, μιας και κάθε στοίχημά τους για δίαιτα πάει στράφι. Το πιθανότερο είναι να τους βρείτε σε ομαδικά μαθήματα γιόγκα, αφού αγαπούν την χαλαρή άσκηση, με ολίγο από… πνευματισμό.

Λέων
23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζετε πόσο πολυάσχολοι είναι οι Λέοντες και πόσο ανταγωνιστικοί. Όταν βρουν κάτι που να τους αρέσει θα πέσουν με τα μούτρα. Έτσι λοιπόν αν ξεκινήσουν γυμναστήριο θα τους βρείτε εκεί σχεδόν κάθε μέρα. Ο ανταγωνισμός που έχουν έμφυτο θα τους κάνει να κοιτάνε όποιον σηκώνει περισσότερα κιλά με… μισό μάτι, ενώ ικανοί είναι να κάνουν διαγωνισμό αντοχής ακόμα και στο ελλειπτικό. Περιττό να αναφέρουμε πως πηγαίνουν κάθε, μα κάθε μέρα για προπόνηση.

Παρθένος
23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Οι Παρθένοι είναι γκουρού της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής. Θέλουν να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν και να διατηρήσουν υγιές σώμα και αν αναρωτιέστε το γιατί οι απαντήσεις είναι δύο: γιατί είναι τελειομανείς και υποχόνδριοι. Το πρόγραμμα τους είναι άψογα σχεδιασμένο, συνήθως από κάποιον personal trainer που έχουν προσλάβει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ζυγός 
23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Κοινωνικοί και υπερκινητικοί, οι Ζυγοί αναζητούν σε κάθε πτυχή της ζωής τους την απόλυτη ισορροπία. Μην σας προκαλεί απορία λοιπόν αν τους δείτε κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Μια σταθερή ρουτίνα τους βοηθά να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Όντας αρκετά ρομαντικοί, οι Ζυγοί δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν έντονη… κοινωνικοποίηση στο γυμναστήριο με στόχο να βρουν ένα – γραμμωμένο – έτερον ήμισυ.

Σκορπιός
23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου

Σκορπιός σημαίνει… έρωτας. Οι Σκορπιοί πηγαίνουν γυμναστήριο με πρωταρχικό στόχο να γνωρίσουν κόσμο, να φτιάξουν το σώμα τους και κατ’ επέκταση να μπορέσουν να εντυπωσιάσουν το αντικείμενο του πόθου τους. Ακόμα και το σεξ είναι γυμναστική για τους Δον Ζουάν του ζωδιακού κύκλου, επομένως μην σας φανεί παράξενο αν μετά το πέρας της… αερόβιας σας αναφέρουν πόσες θερμίδες έκαψαν και πόσο περήφανοι είναι γι’ αυτό.

Τοξότης
22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Προσεγγίζουν την γυμναστική με διαφορετική φιλοσοφία από τα υπόλοιπα Ζώδια, χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται: πάντα μακροπρόθεσμα. Τους αρέσουν κατά κύριο λόγο οι εξωτερικές δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση, το τρέξιμο στην ύπαιθρο, και η ποδηλασία, ενώ είναι πάντα δεκτικοί σε συμβουλές τρίτων. Γι’ αυτό σπάνια θα τους δείτε να γυμνάζονται μόνοι τους.

Αιγόκερως
22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Δύσκολα θα τους δείτε να γυμνάζονται. Το γεμάτο ωράριό τους αφήνει ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθούν με τη γυμναστική και όταν το κάνουν είναι συνήθως τις… άγριες ώρες, που η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει ανοίξει μάτι. Θα τους δείτε – αν τους δείτε – να λιώνουν με τις ώρες στον διάδρομο, προσπαθώντας να φτάσουν νέο ρεκόρ χρόνου στα 10 χιλιόμετρα.

Υδροχόος
20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Ο ορισμός του «ό,τι να’ναι», τουλάχιστον στο κομμάτι της γυμναστικής, οι Υδροχόοι δύσκολα θα γραφτούν σε γυμναστήριο μιας και αυτή η δέσμευση θα τους κάνει να… ασφυκτιούν. Θα τους δείτε όμως να τρέχουν και να μην φτάνουν συνήθως τις πρώτες ημέρες του νέου έτους – καλή ώρα – και έναν με δύο μήνες πριν το καλοκαίρι ελέω παραλίας.

Ιχθύς
19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε αθλητικοί τύποι, όμως το παλεύουν. Προσεγγίζουν την γυμναστική με μια… πνευματικότητα και αν τους ρωτήσετε τι πρόγραμμα ακολουθούν θα σας απαντήσουν γενικά και αόριστα. Λίγο διάδρομο, λίγα βάρη, λίγο γιόγκα, λίγο… απ’ όλα, αρκεί φυσικά να το πάρουν απόφαση. Γιατί είναι πιο εύκολο η πίστη τους σε ένα καλίγραμμο σώμα να μετακινήσει βουνά, παρά να τους καταφέρει να κάνουν πέντε πούσαπς.

Πηγή: in2life.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »