Μετράει πραγματικά το σεξ ως σωματική άσκηση

zeugari

Έρευνα ήδη έχει δείξει ότι οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά έχουν μια πιο σεξουαλικά ενεργή ζωή, φτάνουν σε οργασμό πιο γρήγορα και ερεθίζονται πιο εύκολα από ότι οι γυναίκες που ακολουθούν μια καθιστική ζωή.

Μια καλύτερη καρδιαγγειακή κατάσταση και  περισσότερη μυϊκή δύναμη οδηγεί επίσης σε ένα πιο περιπετειώδεις σεξ. Οι διαφορετικές στάσεις και η περισσότερη χρονική διάρκεια γίνονται πιο εύκολα ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση. Είναι προφανές λοιπόν ότι η άσκηση παίζει ρόλο, όταν κάνετε καλό σεξ. Μετρά όμως το σεξ ως άσκηση;

Το σεξ ως καρδιοαναπνευστική άσκηση

Το σεξ έχει πολλές από τις ίδιες συνέπειες στο σώμα όπως και μία έντονη προπόνηση. Κατά τη διάρκεια του σεξ, οι καρδιακοί σας παλμοί ανεβαίνουν, ο μεταβολικός σας ρυθμός αυξάνεται, καίτε θερμίδες, και δυναμώνετε τους μύες σας. Το σεξ έχει αποδειχθεί να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να παρέχει ανακούφιση από το στρες, ακριβώς όπως και μία καλή καρδιοαναπνευστική συνεδρία.

Η «μέση» χρονική διάρκεια μίας συνεδρίας σεξ διαρκεί περίπου 30 λεπτά και καίει μεταξύ 50 έως 100 θερμίδες. Αυτό δεν ακούγεται πολύ, αλλά το σεξ είναι μια φυσική δραστηριότητα όμοια με οποιαδήποτε άλλη, όπου μπορείτε να αποκομίσετε από αυτή, με όση ένταση βάζετε σε αυτή, οπότε αν «αγριέψετε» με τον σύντροφο σας, τότε θα κάψετε περισσότερο. Ο αριθμός αυτός βασίζεται επίσης σε πολλούς άλλους παράγοντες, όπως το σωματικό βάρος, η διάρκεια και η στάση, οι οποίοι θα καθορίσουν την ακριβή καύση θερμίδων.

Το σεξ ως άσκηση δύναμης

Όσον αφορά το σεξ ως άσκηση δύναμης, πράγματι χρησιμοποιούνται αρκετά οι μύες σας, αλλά ποιους μύες και σε πιο βαθμό αυτό καθορίζεται από τις δικές σας ορέξεις και ορμές. Αν προτιμάτε να είστε από πάνω, τα πόδια και τα χέρια δουλεύουν πολύ περισσότερο από το να είστε ένας παθητικός σύντροφος. Η ορμητική κίνηση του σεξ είναι εξαιρετική για σφίξιμο της κοιλιάς και των γλουτών, το οποίο μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος. Το σεξ, για τις γυναίκες, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εμπλοκής του πυελικού εδάφους και των κοιλιακών. Οι ασκήσεις Kegel, σημαντικές για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους, μπορούν επίσης να κάνουν το σεξ πιο ευχάριστο για εσάς και τον σύντροφο σας, έτσι λοιπόν κοπέλες, επωφεληθείτε πλήρως από αυτό.

Όλα αυτά ακούγονται σαν ένα μεγάλο «ΝΑΙ» πως το σεξ μετράει ως μία σωματική άσκηση, αλλά προτού ακυρώσετε την εγγραφή σας στο γυμναστήριο, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Ο σωστός ορισμός για την προπόνηση δύναμης λειτουργεί όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες σε ολόκληρο το εύρος κίνησης ενάντια σε αντίσταση. Ενώ μπορείτε να αισθανθείτε το κάψιμο σε ορισμένες περιοχές, το σεξ δεν είναι αρκετό για να μετρήσει ως πραγματική άσκηση ενδυνάμωσης. Από την άποψη της καρδιοαναπνευστικής άσκησης, αν πραγματικά το απολαμβάνετε, μπορείτε να επιταχύνετε τον καρδιακό σας ρυθμό αρκετά ώστε να κάψετε σημαντικές θερμίδες, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι θα επικεντρώνεστε περισσότερο στο/στην σύντροφό σας από το να διασφαλίζετε ότι ο καρδιακός σας ρυθμός παραμένει στην αερόβια φάση.

Συμπέρασμα:

Το σεξ είναι ένας πού καλός τρόπος για να αντλήσετε το αίμα σας και να κάψετε θερμίδες, και μια κάθε τόσο, για το καλό της σχέσης σας, μπορείτε να παραλείψετε το γυμναστήριο για μια ιδιωτική συνεδρία με το σύντροφο σας. Για το καλό της υγείας σας, και για το πώς φαίνεστε κατά τη διάρκεια του σεξ, κάντε το συνήθεια να ασχολείστε τακτικά και με τα δύο. Είναι καλύτερο να ιδρώσετε πρώτα στο γυμναστήριο, και στη συνέχεια να αποκομίσετε τα σεξουαλικά οφέλη της προπόνησης μαζί με τον σύντροφο σας.

Πηγή: fit-blaster.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »