7 τροφές που καίνε το λίπος

Η δίαιτα δεν έχει πλάκα και είναι αρκετά βαρετή. Γιατί να μην φάτε τις 7 τροφές που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες;

1. Κανέλα 

Η κανέλα θα βοηθήσει στη μετατροπή της ζάχαρης (που βρίσκεται στα κύτταρα σας) σε περισσότερη ενέργεια παρά σε λίπος. Απλά προσθέστε 1/4 του κουταλιού κανέλα στα δημητριακά ή στο γιαούρτι σας καθημερινά.

2. Πράσινο τσάι

Πρέπει να πίνετε 3 ποτήρια πράσινο τσάι την ημέρα καθώς περιέχει καφεΐνη, η οποία θα ανεβάσει τους παλμούς της καρδιάς και θα κάνει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης κατεχίνες που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιά.

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά τα οποία σας βοηθούν να κάψετε το περιττό λίπος. Δοκιμάστε να φάτε ένα γιαούρτι την ημέρα και θα δείτε διαφορά.

4. Καφές

Ο καφές περιέχει καφεΐνη που βοηθά τον μεταβολισμό σας και σας δίνει ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας. Η καφεΐνη επίσης καταπολεμά το λίπος. Ένα φλυτζάνι καφέ το πρωί και ένα το απόγευμα είναι μια καλή λύση!

5. Καυτερές πιπεριές

Αυτές τις πιπεριές τις συναντάμε κυρίως σε κινέζικα, ταϊλανδέζικα και ινδικά πιάτα. Το βασικό τους συστατικό είναι η καψαϊκίνη, η οποία μόλις χωνευτεί ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος με συνέπεια να αυξηθεί ο μεταβολισμός του σώματος και να ‘καούν’ οι περιττές θερμίδες.

6. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο περιέχει αρκετές πρωτεΐνες τις οποίες το σώμα θα εργαστεί σκληρότερα για να τις μεταβολίσει. Το αντίθετο θα συνέβαινε με την κατανάλωση υδατανθράκων και λίπους.

7. Ψάρι

Με την κατανάλωση ψαριού ο μεταβολισμός σας αυξάνεται με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE