Σχολή Χορού Ιωάννας Κούνα

entasis gym 36

 

Το μπαλέτο είναι μια παραστατική τέχνη που διδάσκεται σε όλες τις ηλικίες ξεκινώντας απο τη προσχολική.
Στη σχολή μας διδάσκουμε τη μέθοδο vaganova. Το μάθημα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, ξεκινά με ασκήσεις στη  μπάρα,στο κεντρο και ολοκληρώνεται με χορευτικούς συνδυασμούς από τη γωνία.
Παράλληλα στη σχολή μας, αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις ανώτερων επαγγελματικών σχολών που υπάγονται στο υπουργείο πολιτισμού.

Μουσικοκινητική αγωγή:

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπου διδάσκονται τις βασικές- πρώτες αρχές του μπαλέτου.
Μέσα από το μάθημα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να ομαδοποιούνται, να ακολουθούν το ρυθμό της μουσικής, να προσανατολίζονται στο χώρο.Έτσι, αποκτούν μυικό  έλεγχο και αναπτύσσουν σωστά τη στάση του σώματός τους, εφόσον εκφράζονται μέσα απο την κίνηση το αυτοσχεδιασμό κ το δημιουργικό παιχνίδι.

Στόχος μας:

Η τεχνική του κλασικού μπαλέτου χρησιμοποιείται ως μέσο εκπαίδευσης του σώματος του πνεύματος κ του μυαλού, αγγίζοντας τα όρια της τέλειας φυσικής κατάστασης και ευεξίας.
Λόγω της αυτοπειθαρχίας κ της επίμονης σωματικής άσκησης, αποδίδεται αρμονία, εκφραστικότητα, πλαστικότητα λυρικότητα καθώς κ πλήρης ενδυνάμωση του σώματος στο σύνολό του.

Σύγχρονος χορός

Είναι η έντεχνη μορφή κίνησης με κύριο σκοπό την εξωτερίκευση της ενέργειας, των εικόνων και των συναισθημάτων. Το  ανθρώπινο σώμα λειτουργεί μέσα στο χώρο και δρα με τη βοήθεια της αναπνοής και της μουσικής.

Το μάθημα αποτελείται από προθέρμανση στο πάτωμα, χορευτική τεχνική και χορευτικούς συνδυασμούς στο κέντρο και από τη γωνία της αίθουσας. Προσφέρει ρευστότητα στην κίνηση, λύσιμο της ενέργειας, ενδυνάμωση του κορμού και συντονισμό των κινήσεων.

Εκπαιδευτές

Ιωάννα Κούνα

Εμμανουέλα Κούνα

 

IMG_5837

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE