Σωστή διατροφή πριν και μετά την άσκηση

Η άσκηση πρέπει να συνδυάζεται και με σωστή διατροφή για να έχει σωστά αποτελέσματα.

Η άσκηση πρέπει να συνδυάζεται και με σωστή διατροφή για να έχει σωστά αποτελέσματα.

Κάθε μορφή άσκησης επιπλέον είναι καλό να συνδυάζεται με συγκεκριμένη διατροφή.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πηγαίνουμε για γυμναστιή αμέσως μετά το φαγητό -κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία της πέψης και ταυτόχρονα επιβαρύνει την καρδιά- όμως, αν πάμε πχ για τρέξιμο χωρίς προηγουμένως να έχουμε εφοδιάσει το σώμα μας με την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας, σύντομα οι δυνάμεις μας θα μας εγκαταλείψουν.

Όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική, και ιδιαίτερα με την αυξημένη ταχύτητα, τον έντονο ρυθμό ή τις αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων, πρέπει να καταναλώνουν ένα γεύμα με λίγες φυτικές ίνες και αρκετούς υδατάνθρακες (π.χ. λευκά μακαρόνια) το προηγούμενο βράδυ.

Το πρωί πριν το τρέξιμο, το σώμα χρειάζεται επίσης υδατάνθρακες, για παράδειγμα ένα λευκό κουλούρι ή ψωμί με βούτυρο αμυγδάλου και μία μπανάνα.

Μετά την προπόνηση χρειάζεται πρωτίστως ενυδάτωση.
Ένας γενικός κανόνας είναι ότι χρειάζεστε περίπου 500 ml υγρών για κάθε 500 γραμμάρια ιδρώτα που χάσατε κατά το τρέξιμο.

Εάν πάλι γυμναζόμαστε νωρίς το πρωί, πρέπει να φροντίζουμε ώστε το βραδινό γεύμα μας να εξασφαλίζει την πλήρωση των αποθηκών γλυκογόνου στους μυς και στο ήπαρ, έτσι ώστε να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ο οργανισμός μας την επόμενη ημέρα.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »