School of Calisthenics (Ελληνικό)

School of Calisthenics 15

School of Calisthenics : Ο Άγγελος και η Ηλέκτρα, δύο άνθρωποι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το χώρο του Fitness ένωσαν τις γνώσεις τους γύρω από τη γυμναστική και αποφάσισαν να κάνουν ευρέως γνωστή την καλλισθενική γυμναστική στη χώρα που «γεννήθηκε».

Τι είναι όμως η καλλισθενική γυμναστική; Αν χωρίσουμε τη λέξη θα βρούμε ότι προέρχεται από το κάλλος και το σθένος. Την ομορφιά και τη δύναμη δηλαδή.

Κάλλος στο σώμα, με την καλλιέργεια της συμμετρίας και της αρμονίας και κάλλος στο πνεύμα με την προαγωγή του ήθους και της εσωτερικής τελειότητας. Σθένος στο σώμα με την καλλιέργεια της ρώμης και του σφρίγους και σθένος στο πνεύμα με την προαγωγή της πειθαρχίας, της τόλμης, της ψυχικής δύναμης. Το κάλλος και το σθένος, δύο έννοιες που συμπλέκονται και είναι αδιαχώριστες για τους προγόνους μας. Για αυτόν τον λόγο η λέξη Καλλισθενική προέρχεται από τον συγκερασμό αυτών των δύο εννοιών.

School of Calisthenics 1

Λίγα λόγια για την Καλλισθενική Αγωγή

Η καλλισθενική αγωγή είναι ένα σύστημα προπόνησης, που δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από αθλητές και πολεμιστές στο παρελθόν, όπως τους Σπαρτιάτες αλλά και τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκειμένου να επιτύχουν την τέλεια φυσική κατάσταση, που απαιτούσε ο τρόπος ζωής τους.

Βασίζεται στην αρχή της προοδευτικότητας και για αυτόν τον λόγο δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία ή αθλητικό υπόβαθρο. Είναι γυμναστική, φιλική προς όλες τις ηλικίες και ενδείκνυται ακόμα και για αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς. Χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος του ασκουμένου και δεν γίνεται χρήση ελεύθερων βαρών. Αντιθέτως, ο αθλούμενος χρησιμοποιεί τον χώρο και τα αντικείμενα γύρω του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το δικό του βάρος για να ασκηθεί.

Μέσα από μία ανεξάντλητη ποικιλία ασκήσεων ο κάθε ένας που ασχολείται με την καλλισθενική έχει την δυνατότητα να φτάσει τις δεξιότητες του σώματός του στα άκρα, προχωρώντας πάντα με τον δικό του ρυθμό και σε συνάρτηση με τον τρόπο, που ανταποκρίνεται το σώμα του. Δίνοντας έμφαση στην κινητικότητα των αρθρώσεων και την σταδιακή ενδυνάμωση των μυών σε όλο τους το εύρος, η καλλισθενική αγωγή μεταμορφώνει το σώμα σε ένα υπερεργαλείο, που πέρα από μία ωραία εμφάνιση, παρέχει ποιότητα στον καθημερινό τρόπο ζωής με λειτουργική δύναμη, ευεξία, χωρίς τραυματισμούς και πόνο.

School of Calisthenics 3

School of Calisthenics

Ο χώρος βρίσκεται στο Ελληνικό και είναι προσβάσιμος μέσω του ΜΕΤΡΟ, των στάσεων Αργυρούπολης και Ελληνικού.

Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο και σύγχρονο χώρο, όπου ο ασκούμενος θα βρει ό,τι του είναι απαραίτητο για να γυμνασθεί καλλισθενικά και ό,τι καινούριο υπάρχει σήμερα στο χώρο του bodyweight training.

Οι ιθύνοντες έδωσαν έμφαση στην ασφάλεια αλλά και στο design και το αποτέλεσμα είναι ένα περιβάλλον μοντέρνο καλαίσθητο και ζεστό.…και όπως κάθε καλό σχολείο οφείλει, έτσι και αυτό, δεν προωθεί μόνο την μάθηση, αλλά φροντίζει και για την διασκέδαση των μαθητών του.

Διαμόρφωσαν το χώρο μας σαν ένα στίβο δεξιοτήτων, ένα playground ενηλίκων με τοίχους αναρρίχησης και peg board, μεταξύ άλλων, ώστε να εξασφαλίσουν ότι η Καλλισθενική προπόνηση μπορεί να είναι κοπιαστική, αλλά ταυτόχρονα θα είναι διασκεδαστική και ελκυστική.

Ένα σχολείο Καλλισθενικής, που οι μαθητές ιδρώνουν, γελούν και αποφορτίζονται από το στρες.

Λεωφ. Βουλιαγμένης 138
Τ.Κ. 16777, Ελληνικό
Τηλ : 211.402.45.08
Website : http://www.schoolofcalisthenics.gr/
Email : info@schoolofcalisthenics.gr
Facebook : School of Calisthenics

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE