Όλοι λένε ψέματα στο κρεβάτι: Όσα αποκαλύπτει η νέα έρευνα

«Εσύ με πόσους έχεις πάει αγάπη μου?» Ότι και να σου απαντήσει, μην το πάρεις και πολύ στα σοβαρά…

O αριθμός των ερωτικών συντρόφων, όπως και η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής είναι θέματα «ταμπού» τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Μάλιστα προκειμένου να ανταποκρίνονται στα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τον άνδρα «πολυγαμικό» ον και τη γυναίκα «σεμνή και παρθένα» και τα δύο φύλα τις περισσότερες φορές ψεύδονται πάνω σε αυτό το θέμα.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε μία πρόσφατη έρευνα του Ohio State Universtity που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sex Roles με επικεφαλής καθηγήτρια την Terri Fisher. Στην έρευνα συμμετείχαν 300 φοιτητές, ηλικίας 18-25 οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Στην πρώτη ομάδα, οι ερευνητές τους έδωσαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με θέματα σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, ενώ ήταν συνδεδεμένοι με έναν ανιχνευτή ψεύδους, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε. Η δεύτερη ομάδα απάντησε χωρίς τη χρήση του ανιχνευτή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας, υπό την πίεση που προκαλούσε ο ανιχνευτής, δήλωσαν ότι είχαν πάει με περισσότερους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες της δεύτερης ομάδας, έχασαν νωρίτερα την παρθενιά τους, ενώ ο αριθμός των one-night stands ξεπερνούσε κατά πολύ ακόμα και τον αριθμό των ανδρών. Αντιθέτως, οι άνδρες της πρώτης ομάδας που ήταν συνδεδεμένοι με τον ανιχνευτή, δήλωσαν ότι πήγαν με λιγότερες γυναίκες από ότι οι συμμετέχοντες του 2ου γκρουπ, ενώ είχαν χάσει την παρθενιά τους σε μεγαλύτερη ηλικία.

Είναι εντυπωσιακό επίσης ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας είχαν πάει με περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, από τους άνδρες της ίδιας ομάδας.

Πηγή: faysbook.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital