Μήπως η προσωπικότητά σου σε “φορτώνει” κιλά;

Είναι μήπως για κάποιους χαρακτήρες ανθρώπων πιο εύκολο το να πάρουν κιλά;

Σύμφωνα με νέα έρευνα του δημοσιεύτηκε από την American Psychological Association, οι άνθρωποι που έχουν σαν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους τη συναισθηματική αστάθεια, τη μικρή ευσυνειδησία και την παρορμητικότητα είναι πιο πιθανό να βιώνουν συνεχείς κύκλους αύξησης και μείωσης βάρους στη διάρκεια της ζωής τους σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν αυτά τα στοιχεία στον χαρακτήρα τους.

Σε αυτή την έρευνα σχετικά με την προσωπικότητα και την παχυσαρκία, οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα σε πορεία 50 χρόνων και ανακάλυψαν ότι η παρορμητικότητα ήταν το πιο ατράνταχτο στοιχείο για το αν κάποιος θα γινόταν παχύσαρκος ή όχι.

Η παρορμητικότητα σύμφωνα με τους μελετητές οδηγεί συνήθως τους ανθρώπους στο να παραδίδονται στους πειρασμούς και να μην έχουν την πειθαρχία για να ακολουθήσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα, ειδικά εάν αντιμετωπίζουν στη ζωή τους δυσκολίες ή σύγχυση.

Εάν λοιπόν κι εσύ έχεις χαρακτήρα παρορμητικό, τι πρέπει να κάνεις προκειμένου να διατηρήσεις ένα καλό επίπεδο στα κιλά σου; Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις πριν ξεκινήσεις να κάνεις κάτι παρορμητικό, όπως το να ακυρώσεις τη γυμναστική σου ή το να σταματήσεις για σουβλάκια στο δρόμο από τη δουλειά:

1) Τι νιώθω ακριβώς;

Μερικές φορές παίρνουμε κάποιες αποφάσεις επειδή προσπαθούμε να ξεπεράσουμε ένα συναίσθημα ή να μην νιώσουμε καθόλου κάτι δυσάρεστο. Πάρε λοιπόν λίγα λεπτά για να ελέγξεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και να κάνεις μία μικρή ενδοσκόπηση προτού προβείς σε μία βιαστική και ίσως ανθυγιεινή επιλογή.

2) Ταιριάζει αυτό που κάνω στους στόχους μου;

Πολύ απλά σκέψου αν αυτό που πας να κάνεις είναι σύμφωνο με τις υγιεινές προτεραιότητες που έχεις και τους στόχους σου. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, ξέρεις ότι πρέπει να επιλέξεις τον υγιεινό δρόμο.

3) Θα μετανιώσω για αυτή την απόφασή μου;

Σκέψου τον εαυτό σου στο μέλλον- θα εύχεσαι να είχες κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά; Εάν ναι, τότε κάνε την υγιεινή επιλογή για την οποία θα είσαι περήφανη αργότερα.

 

Πηγή: womenonly

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE