Powerplace by Tasos Hamberis (Κολωνάκι)

Σε έναν χώρο στο Κολονάκι που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα εδρεύει το Powerplace by TASOS Hamberis του γνωστού personal Τάσου Χάμπέρη

Λίγα λόγια για τον Τάσο Χαμπέρη

Τις συμβουλές του έχουν ακολουθήσει διάσημα μοντέλα και ηθοποιοί καταφέρνοντας να σμιλέψουν ένα ιδανικό σώμα. Ο Τάσος Χαμπέρης είναι ένας αληθινός personal trainer, ο οποίος μελετά ξεχωριστά και προσεκτικά κάθε άνθρωπο που του εμπιστεύεται το κορμί του. Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν είναι το ότι έχει… σμιλέψει με τις ασκήσεις του μερικά από τα ωραιότερα κορμιά παγκοσμίως.

Κλόντια Σίφερ, Χάιντι Κλουμ, Ζιζέλ Μπούντχεν, Φράνκα Ποτέντε, Μίκαελ Σουμάχερ είναι μόνο λίγα από τα παγκοσμίου φήμης πρόσωπα που έχει γυμνάσει ο Ελληνας personal trainer Τάσος Χαμπέρης. Στο πελατολόγιό του ανήκουν και πολλοί Ελληνες σταρ, μεταξύ αυτών ο Γιάννης Στάνκογλου, που είναι και προσωπικός φίλος του.

«Στην καριέρα της Ζιζέλ αισθάνομαι ότι έχω βάλει και εγώ με τις συμβουλές μου το δικό μου λιθαράκι» αναφέρει ο Τάσος Χαμπέρης, καθώς ξεκίνησε να δουλεύει μαζί της από την εποχή που η πανέμορφη Βραζιλιάνα έκανε προσπάθειες για να εδραιωθεί ως μοντέλο στον απαιτητικό χώρο της μόδας.

«Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα με τη Ζιζέλ είναι ότι ακόμη και σήμερα, όπως μαθαίνω, ακολουθεί πολλά από τα μυστικά που εγώ της έμαθα. Οταν τη γνώρισα δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να πετύχει και τα κατάφερε, είναι το πιο περιζήτητο μοντέλο του κόσμου. Ομως φαινόταν από την αρχή ότι θα πετύχει. Δούλευε σκληρά, ενώ μαζί μου έκανε καθημερινές προπονήσεις. Της άρεσε πάντα η αερόβια άσκηση. Φοράγαμε τις φόρμες μας και τρέχαμε, κάναμε ποδήλατο και ασκήσεις για όλο το σώμα. Την ενδιαφέρει σε μια φωτογράφηση η εικόνα της να είναι φυσική και 100% θηλυκή, να δείχνει γυμνασμένη χωρίς όμως να τονίζεται ιδιαίτερα κάποιο σημείο του κορμιού της. Αλλωστε, δεν το έχει ανάγκη αυτό, γιατί οι αναλογίες της ήταν πάντα τέλειες. Το DNA της Ζιζέλ είναι σπάνιο».

Γούρι του θεωρεί τη Χάιντι Κλουμ, μια και ήταν το πρώτο καταξιωμένο μοντέλο που είχε αναλάβει να γυμνάσει την εποχή που εκείνη συνεργαζόταν με γνωστό πρακτορείο στη Γερμανία, το Black And White Models, πριν από περίπου δώδεκα χρόνια: «Δεν είναι τυχαίο που αυτή η γυναίκα κατάφερε να γίνει η μούσα της Victoria’s Secret, των πιο επώνυμων εσωρούχων στον κόσμο. Ηταν το απόλυτο μοντέλο με τις τέλειες αναλογίες της εποχής. Την περίοδο εκείνη είχα αναλάβει πρώτα τη Χάιντι Κλουμ και λίγο αργότερα και την Κλόντια Σίφερ. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω και για τις δύο, και αυτό γιατί μπορεί για διαστήματα να έλειπαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από τη Γερμανία, παρ’ όλα αυτά δεν ξεχνούσαν ποτέ να γυμναστούν. Ετσι κάθε φορά που επέστρεφαν, ήταν πάντα σε άψογη φόρμα. Φυσικά ακολουθούσαν το πρόγραμμα που τους έδινα μαζί τους, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονταν. Τους έδινα λάστιχα, σκοινάκια και αλλά αξεσουάρ γυμναστικής. Μιλούσαμε πάντα στο τηλέφωνο και τις καθοδηγούσα ακόμη και αν πιάνονταν ή αισθάνονταν κάποιο τράβηγμα. Δεν ήταν καθόλου σνομπ απέναντί μου, ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να γυμνάζονται ακόμη και μπροστά σε κόσμο. Η Χάιντι είναι πιο fit, ενώ την Κλόντια την ενδιέφερε να δείχνει πάντα slim».

Ο γνωστός personal trainer έχει αδυναμία και στον απόλυτο αθλητή, όπως τον χαρακτηρίζει, τον Μίκαελ Σουμάχερ: «Είναι απίστευτος, μπορούσε με αερόβιο πρόγραμμα να ανεβάζει τους σφυγμούς στους 190 και μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα λεπτά να είναι σε φάση ηρεμίας. Κάποιοι θεωρούν ότι οδηγοί της F1 απλώς οδηγούν ένα αυτοκίνητο, δεν είναι όμως έτσι, γιατί σε έναν αγώνα μπορούν να χάσουν μέχρι και πέντε κιλά. Συνεργαζόμασταν όσο ήταν στη Ferrari. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το φορτηγό που τον ακολουθούσε πάντα και που ήταν ένα τέλειο γυμναστήριο. Δυστυχώς δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω στους αγώνες του, αλλά έκανε κάθε φορά ό,τι του έλεγα. Του έδινα πάντα ασκήσεις την περίοδο που έλειπε. Δουλέψαμε μαζί δύο σεζόν. Και τις δύο βγήκε πρωταθλητής».

Ομως εκτός από τους πελάτες του, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν φτάσει τα χίλια άτομα, ο Τάσος Χαμπέρης θέλει να μιλάει και για τη δουλειά του. Πλέον όλοι οι γυμναστές δηλώνουν personal trainers κάτι που τον ενοχλεί, γιατί πολλές φορές αυτό λειτουργεί σε βάρος όσων επιθυμούν να γυμναστούν σε πιο προσωπικό επίπεδο. «Ενας personal trainer δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί στους πελάτες του συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα. Το κάθε κορμί από μόνο του έχει διαφορετικές απαιτήσεις και αντεπεξέρχεται διαφορετικά σε κάθε άσκηση. Ο πελάτης καλό είναι να βάζει κάποιους στόχους και σιγά σιγά να τους κατακτά. Αρκετοί personal trainers μόνο και μόνο για να πάρουν μια δουλειά, φτάνουν στο σημείο να τάζουν απίστευτα πράγματα, ακατόρθωτα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να μην ικανοποιούνται και μετά να μας βάζουν όλους στο ίδιο σακί. Δεν είναι έτσι, γιατί ένα κορμί φαίνεται από την αρχή μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Δεν μπορεί για μια κοιλιά που δεν έχει την τάση να φαίνονται οι κοιλιακοί, εσύ να τάζεις ότι θα δημιουργήσεις μέχρι και απολλώνιους. Δεν μπορεί ένας πεσμένος γλουτός ξαφνικά να ανέβει ψηλά. Ομως με δουλειά, γυμναστική και σωστή διατροφή θα φτάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και το κορμί θα δείχνει εντελώς διαφορετικό».

Ο Τάσος Χαμπέρης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Darmstadt της Γερμανίας, ενώ από το 2002 βρίσκεται στην Ελλάδα. «Οι περισσότεροι Ελληνες θέλουν να γυμνάζονται εποχιακά. Ξεκινούν συνήθως τον Μάρτιο και μέχρι Ιούνιο, Ιούλιο θέλουν να έχουν άλλη εικόνα. Οι Γερμανοί δεν είναι έτσι, γιατί γυμνάζονται όλον τον χρόνο. Μάλιστα, πολλοί θέλουν να γυμνάζουν τα σημεία του κορμιού τους που βλέπουν μέσα από τον καθρέφτη τους. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί το αποτέλεσμα συνήθως δείχνει παραμορφωμένο. Βλέπεις έντονους ώμους, στήθος και χέρια και κάτι πόδια αδύνατα και πλαδαρά. Αυτό δεν είναι σωστή διαφήμιση για έναν personal trainer που αγαπά και σέβεται τη δουλειά του. Για εμάς οι πελάτες μας είναι η διαφήμισή μας και γι’ αυτό πρέπει να δουλεύουμε σωστά».

Εδώ και τρία χρόνια ο Τάσος Χαμπέρης συνεργάζεται στενά με τον ηθοποιό που όλοι αγαπήσαμε μέσα από την ερμηνεία του στο σίριαλ «Το νησί», τον Γιάννη Στάνκογλου. «Με τον Γιάννη είμαστε και φίλοι. Τον αγαπώ πολύ και είναι από τα σπάνια παιδιά του χώρου. Παθιάζεται πολύ με τη γυμναστική και αυτό μου αρέσει. Προσπαθώ να προσαρμόζω πάντα το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις απαιτήσεις της δουλειάς του. Δουλεύουμε αρκετά την κοιλιά γιατί του αρέσει, έχει δυνατά πόδια και χέρια, ενώ θέλει να είναι fit χωρίς υπερβολές. Χάρηκα πολύ με την επιτυχία του στο “Νησί”, αν και εγώ ήμουν σίγουρος για εκείνον, γιατί ξέρω πόσο αγαπάει τη δουλειά του και πόσο σωστός επαγγελματίας είναι».

Κάνε Like στην καινούρια σελίδα του Powerplace by Tasos Hamberis για να βλέπεις και να ενημερώνεσαι απο έναν απο τους κορυφαίους Ελληνες personal trainers.

Τηλ: 21 0339 0090

facebook: Powerplace by TASOS Hamberis

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE