Η πρωταθλήτρια μας Νικόλ Κυριακοπούλου αποκλειστικά στο Gimnastirio.gr

 Nicol under Fire_ergonutrition

Ακάθεκτη στα 29 της χρόνια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επι κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, διανύει μια από τις καλύτερες αγωνιστικές χρονιές της και ετοιμάζεται εντατικά για τα 2 μεγάλα αθλητικά ραντεβού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο στα τέλη του μήνα και βέβαια την Ολυμπιάδα στο Ρίο της Βραζιλίας του χρόνου τον Αύγουστο.

 

Μας ειπε:

Άλμα επι κοντώ… γνώρισέ μας το αγώνισμα που κάνεις.

Είναι ένα από τα θεαματικότερα αγωνίσματα του στίβου, όπου με τη βοήθεια ενός ειδικού κονταριού από fiberglass ή ανθρακονήματα σε διάφορες διαστάσεις (μήκος) και σκληρότητες, ο αθλητής/τρια προσπαθεί να πηδήξει όσο ψηλότερα μπορεί. Εκτός από θεαματικό αγώνισμα, είναι και επικίνδυνο και γι’αυτό χρειάζονται πολλές ώρες προπόνησης για να αποκτήσει ο αθλητής/τρια όσο καλύτερη τεχνική γίνεται.

 

Ποια είναι η καθημερινότητά σου και πόσο δύσκολή είναι?

Σχεδόν ατέλειωτες ώρες προπόνησης (είναι μέρες που ξεπερνάω τις 6-8 ώρες συνολικά πρωϊ και βράδυ) και στα ενδιάμεσα ξεκούραση και κάποιες απαραίτητες δουλειές του σπιτιού από τις οποίες δεν ξεφεύγει κανείς. Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που τον τον περνάω με αγαπημένα πρόσωπα.

 

Ποιοι σε στηρίζουν στη προσπάθειά σου?

Η στήριξη στη προσπάθεια που κάνω έρχεται από πολλές μεριές. Καταρχήν από την Πολιτεία, ο ειδικός αθλητικός Νόμος προβλέπει κάποια ειδική άδεια για να μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα και η ομοσπονδία μου ο ΣΕΓΑΣ, που στηρίζει και αυτός με τη σειρά του όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του. Από κει και πέρα το Ίδρυμα Λάτση, οι εταιρείες ΝΙΚΕ και ErgoNutrition έχουν επίσης στηρίξει δυναμικά την προσπάθειά μου και πιστεύουν σε αυτό που κάνω. Η πολύτιμη βοήθεια όλων είναι εξαιρετικά σημαντική για μένα, είμαι ευγνώμων και τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους και τον καθένα ξεχωριστά!!!

 

Υπάρχει κάποια “κινητήρια δύναμη” πίσω από την προσπάθεια που καταβάλεις?

Το βαθύτερο κίνητρό μου είναι η αγάπη που έχω για τον αθλητισμό και το συγκεκριμένο αγώνισμα που κάνω. Είμαι από τη φύση μου ανταγωνιστικός τύπος και μου αρέσει να κερδίζω. Απολαμβάνω τους αγώνες και χαίρομαι την όλη διαδικασία με τις ευχάριστες, αλλά και τις δύσκολες στιγμές της που και αυτές είναι στο πρόγραμμα.

 

Πως πάμε με τα “γούρια” έχουμε?

Όχι δεν είμαι προληπτική, πιστεύω στο Θεό και τον Ευχαριστώ για όσα μου Δίνει. Πάντα έχω μαζί μου μια μικρή εικονίτσα και το κομποσκοίνι που μου έχει στείλει ένας καλός φίλος.

 

Flash Back… Τι θα άλλαζες στο παρελθόν αν είχες τη δυνατότητα?

Την ιστορία της ζωής μας τη γράφουμε χωρίς σκηνοθεσία. Έκανα πάντα ότι καλύτερο μπορούσα ανάλογα και με τις περιστάσεις. Όχι, δεν μετανιώνω για κάτι και ούτε μπορώ να φανταστώ ότι κάτι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα. Έκανα και κάνω μέχρι σήμερα το καλύτερο που μπορώ με αυτά που ασχολούμαι.

 

Έχεις αθλητικά πρότυπα?

Να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν είχα. Με εντυπωσιάζει μια μεγάλη επιτυχία ενός αθλητή, την χειροκροτώ, αλλά μέχρι εκεί. Το πραγματικό μου αθλητικό πρότυπο είναι αυτό που προσπαθώ να γίνω μέσα από τη προσπάθεια που κάνω. Ίσως πετύχει ίσως και όχι, η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κάποιοι από τους οποίους δεν ελέγχονται. Ο χρόνος θα δείξει.

 

 “Ολυμπιάδα Ρίο 2016″…τι σκέφτεσαι και τι αισθάνεσαι όταν ακούς αυτές τις λέξεις?

Μια ανυπομονησία… Είναι το μεγάλο ραντεβού και όνειρο κάθε αθλητή να πάει και να πετύχει το στόχο του…

 

Και μετά την Ολυμπιάδα τι?

χαχα..κάθε πράγμα στο καιρό του… πολλά θα ήθελα να κάνω… θα δείξει.. όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.. λέει μια παροιμία. Δεν θα σας πω κάτι παραπάνω.. έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε και τότε!!

 

 

Σύντομο Αθλητικό Βιογραφικό

 

Σύλλογος: ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 ΡΟΔΟΣ

Ατομική επίδοση: 4.83μ

Αποτελεί σήμερα: 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

6η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στον κόσμο στο αγώνισμα

Επιτυχίες: 6η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2004

1η Μεσογειακούς Αγώνες 2009

8η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου 2011 / 8η καλύτερη αθλήτρια IAAF Top List

3η Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου 2012

5η τελική Κατάταξη Diamond League 2013 / 12η θέση στο World Ranking IAAF

3η τελική Κατάταξη Diamond League 2014 / 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

5η Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE