Η ιστορία του πρώην τοξικομανούς που μεταμορφώθηκε σε Yoga Master

Ο Jacob Manning παραδίδει μαθήματα υπέρτατης ψυχικής δύναμης, έχοντας βιώσει μια βασανιστική διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο.

Για μένα η γιόγκα δεν είναι ένα μέσο για να αποδείξω πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορώ να κάνω το σώμα μου κόμπο, αλλά ένας φωτεινός δρόμος που μπορεί να βγάλει τον καθένα από την προσωπική του κόλαση

Οι επαγγελματίες αθλητές (και εκπαιδευτές) δεν φτάνουν στην κορυφή από τύχη. Χρειάζεται, πολλές φορές, υπεράνθρωπα επίπεδα αφοσίωσης, μόχθου και χρόνου, όπου μαζί με τις στερήσεις, τις αυτοταπεινώσεις και τις συχνές απογοητεύσεις, δημιουργούν ένα ανηφορικό δρόμο στρωμένο με αγκάθια. Ένας άντρας που θέλει να γίνει κάποια στιγμή ελίτ αθλητής πρέπει να περάσει διά πυρός και σιδήρου, με το βλέμμα του διαρκώς μπροστά, πάνω -και ποτέ πίσω.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Jacob Manning. Η ιστορία της ζωής του θα μπορούσε να γίνει βιβλίο ή κινηματογραφική ταινία με στόχο να εμπνεύσει πολλούς νέους άντρες και ο λόγος δεν είναι ο προφανής.
Ο Manning είναι σήμερα ένας κορυφαίος δάσκαλος γιόγκα -έτσι κι αλλιώς αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα-, ωστόσο μερικά χρόνια πριν ήταν ένας «τυπικός» ναρκομανής παρίας.

«Πριν μπει η γιόγκα στη ζωή μου, η καθημερινότητά μου στο Σαν Φρανσίσκο χαραμιζόταν σε μια κολασμένη ρουτίνα συντροφιά με την ηρωίνη και την κοκαΐνη», λέει ο Manning.

«Ήμουν άστεγος. Και όσες φορές έβρισκα καταφύγιο σε κάποιο περιθωριακό γκέτο, τόσο έχωνα τον εαυτό μου όλο και πιο βαθιά στην κόλαση των ναρκωτικών και της παρανομίας γενικότερα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθώ στη φυλακή εξαιτίας μιας κατηγορίας η οποία, ωστόσο, λίγους μήνες μετά αναιρέθηκε. Αυτή ήταν ουσιαστικά η ζωή μου στα χρόνια της εφηβείας μου», εξιστορεί ο 25χρονος σήμερα Manning «ώσπου μια μέρα, σε μια συνεδρία ενός κέντρου απεξάρτησης, ανακαλύπτω τη γιόγκα. Ήμουν 19 ετών».

Ο Manning δεν χρειάστηκε να περιμένει την επόμενη συνεδρία. Από εκείνη την πρώτη μέρα, παρακάλεσε το δάσκαλο γιόγκα -ο οποίος παρέδιδε μαθήματα σε εξαρτημένα άτομα μέσω ειδικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούσε η Πολιτεία της Καλιφόρνια- να τον ακολουθήσει ως βοηθός και μαθητής του.

Η καθημερινή σχέση του Manning με τη γιόγκα, αλλά και η κλίση που ανακάλυψε ότι διέθετε σ’ αυτό το είδος σωματικής και πνευματικής εξάσκησης, έφεραν τον νεαρό περιθωριακό σε έναν δρόμο εσωτερικής αγαλλίασης, που σιγά-σιγά τον έβγαλε από την κόλαση, οριστικά και αμετάκλητα.

Κάνοντας γιόγκα θα μάθεις ότι δεν έχεις απλά να κερδίσεις τεράστια οφέλη σε επίπεδο ευλυγισίας, αυτοσυγκέντρωσης ή αυτοθεραπείας από μυϊκούς τραυματισμούς. Η γιόγκα θα σου δείξει το δρόμο να σκαρφαλώσεις μέχρι την κορυφή του μεγάλου βουνού, που λέγεται Ζωή.

«Ένιωθα ότι σήκωνα το μεγαλύτερο βάρος που μπορούσε να σηκώσει ένα άτομο σαν εμένα -κανονικό απόβλητο-, ανακαλώντας από τα βάθη της ψυχής μου όση δύναμη είχε απομείνει, όσες σταγόνες αυτοεκτίμησης είχαν διατηρηθεί ζωντανές και με την διαρκή πρακτική στη γιόγκα βγήκα πάλι στο φως», εξομολογείται ο Manning.

Αυτή η δοκιμασία σώματος και ψυχής τού πήρε 9 μήνες, κατά τους οποίους σε καθημερινή βάση αφιέρωνε όλο τον ελεύθερο χρόνο του (κατάφερε να βρει εργασία σε ένα Taco Bell) σε εκτέλεση κλασικών στάσεων και στη μελέτη καινούργιων asanas ή παραλλαγές παλαιών, τόσο στη σχολή γιόγκα που φοιτούσε όσο και στο σπίτι μόνος του, μέχρι αργά το βράδυ. Στο τέλος αυτής της διαδρομής που του είχε κυριολεκτικά αναγεννήσει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, ο Manning αναρωτήθηκε: «Τι κάνω από δω και πέρα»;Η ιστορία του πρώην τοξικομανούς που μεταμορφώθηκε σε Yoga Master 1

Από junkie, κορυφαίος δάσκαλος yoga

Ως δάσκαλος γιόγκα σε πολλές σχολές και γυμναστήρια της Νότιας Καλιφόρνια, ο Manning περνά τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής του. Πριν δυο χρόνια άρχισε να χρησιμοποιεί τα social media με καθημερινές αναρτήσεις που αποσκοπούν στην καθοδήγηση, στην έμπνευση και στα οφέλη που προσφέρει η γιόγκα σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Ταυτόχρονα, ο Manning προσφέρει απλόχερα και πολλές άλλες συμβουλές υγείας, υγιεινής διατροφής, τεχνικών ενδυνάμωσης χωρίς βάρη, τρέξιμο, surfing κλπ. Και όπως ήταν αναμενόμενο, η προσωπική του ιστορία σωματικής και ψυχικής μεταμόρφωσης, έχει δημιουργήσει τρελό traffic στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και στο Instagram.

Πηγή: gr.askmen.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE