Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια;

 

Η φυσική άσκηση είναι πολύ σημαντική και κάθε άνθρωπος πρέπει να βρίσκει χρόνο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να γυμναστεί.

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 1

Παρόλα αυτά, όσο καλό κάνει η φυσική άσκηση τόσο μπορεί να μας βλάψει, αν είμαστε απρόσεκτοι και δεν έχουμε επιλέξει με μεγάλη προσοχή τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε.

Ένα από τα βασικότερα που πρέπει να προσέχει κάποιος που γυμνάζετε, είναι τα υποδήματα που χρησιμοποιεί. Τα αθλητικά παπούτσια δεν αποτελούν ένα προαιρετικό είδος υπόδησης κατά την άθληση, αλλά απαραίτητο.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 2

Μάλιστα πολλοί από τους τραυματισμούς ανθρώπων που αθλούνται, οφείλονται στην κακή επιλογή παπουτσιών και μερικές φορές αυτή έχει ως συνέπεια την καθήλωση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κρεβάτι.

Πέρα όμως από την προστασία και την αποφυγή τραυματισμών που προσφέρει η ορθή επιλογή σε αθλητικά παπούτσια, προσφέρει ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα: Βελτιώνει τις επιδόσεις και βοηθά τον αθλητή να πραγματοποιεί την προπόνησή του με άνεση!

 

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 3

Για να επιλέξετε σωστά το είδος υπόδησης που θα επιλέξετε θα πρέπει να αναλογιστείτε τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Το είδος άθλησης που ακολουθείτε και τις ασκήσεις που αυτό περιλαμβάνει
  • Το μέρος στο οποίο συνηθίζετε να γυμνάζεστε
  • Την σταθερότητα που προσφέρει στο πόδι σας ένα υπόδημα
  • Πόσο καλά υποδέχεται το πόδι σας ο πάτος του παπουτσιού

Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ποδόσφαιρο σε γήπεδο με γρασίδι, δεν καλύπτεται από ένα απλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, αλλά χρειάζεται ειδικά αντιολισθητικά ποδοσφαιρικά παπούτσια, που διαθέτουν ειδικό πάτο.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 4

Αντίστοιχα ένας άνθρωπος που παίζει μπάσκετ χρειάζεται αθλητικά τύπου μποτάκι για την κάλυψη των αστραγάλων και την προστασία τους από στραμπουλίγματα που μπορεί να συμβούν κατά τα απότομα γυρίσματα του σώματος και τους ελιγμούς την ώρα του αγώνα.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 5

 

Όσοι κάνουν joggingκαι προτιμούν την αερόβια άσκηση, χρειάζονται αθλητικά παπούτσια με καλή αερόσολα. Αυτός ο ειδικός σχεδιασμός, απορροφά τους κραδασμούς που μπορεί να τραυματίσουν το πόδι κατά την απότομη προσγείωση στο δάπεδο μετά από ασκήσεις εκτίναξης του σώματος στον αέρα.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 6

Κατ’ αναλογία ένα μποξέρ ή ένας τενίστας θα προτιμήσει αντιολισθητικά παπούτσια για τις ώρες προπόνησης.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά αθλητικά παπούτσια; 7

Τι να προσέξετε:

  • Αν θέλετε να κάνετε επιτυχημένες αγορές, που να αξίζουν τα χρήματα που πληρώνετε, μην δίνετε τόση έμφαση στην επωνυμία όσο στην εφαρμογή, στο υλικό και στα γενικά χαρακτηριστικά του προϊόντος εξετάζοντας τι σας προσφέρουν.
  • Πάντα να δοκιμάζετε αρκετά ζευγάρια υποδήματα πριν κάνετε την αγορά σας και να είστε απολύτως σίγουροι ότι το ζευγάρι που επιλέξατε κρατά το πόδι σας σταθερό.
  • Αν αγοράσετε γυναικεία αθλητικά παπούτσια μην αφήσετε το στυλ και τα χρώματα να σας παρασύρουν σε μια αγορά την οποία δεν θα έχετε εξετάσει προσεκτικά. Φροντίστε να τα δοκιμάσετε και μόνο αν εφαρμόζουν σωστά στο πόδι σας προχωρήστε προς το ταμείο.

 

Ευχαριστούμε το ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών υπόδησης www.bozikis.gr για τις πληροφορίες!

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE