Που βρίσκεις 9 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας;

Κι όμως είναι το τιμόνι του αυτοκινήτου

Την επόμενη φορά που θα καθίσετε στη θέση του οδηγού και θα πάρετε το τιμόνι στα χέρια, σκεφτείτε ότι ακουμπάτε μία από τις πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων και βακτηρίων που ερχόμαστε σε επαφή στην καθημερινότητά μας.

 

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου μελέτησαν δείγματα από δεκάδες αυτοκίνητα και διαπίστωσαν ότι τα τιμόνια σε πολλά από αυτά είχαν 9 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας!

[adSense]

Συγκεκριμένα, ενώ σε κάθε τετραγωνική ίντσα επιφάνειας στο καπάκι δημόσιας τουαλέτας ζουν κατά μέσο όρο 80 βακτήρια, στην αντίστοιχη επιφάνεια στο τιμόνι του αυτοκινήτου υπάρχουν 700 βακτήρια.

Που βρίσκεις 9 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας; 1

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και το στατιστικό στοιχείο που μας λέει ότι 1 στους 3 οδηγούς γευματίζει μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγεί, χρησιμοποιώντας φυσικά τα χέρια του για να πιάσει το φαγητό του, καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει είναι αυτό για την υγεία μας.

Ο Dr Ron Cutler, ωστόσο, που συμμετείχε στην έρευνα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά την επικινδυνότητα των βακτηρίων στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Υποστηρίζει ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ακίνδυνους τύπους βακτηρίων, αλλά επισήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η συγκέντρωση βακτηρίων ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σημάνει σημαντικό πρόβλημα για τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το πιο βρόμικο μέρος του αυτοκινήτου είναι το πορτ-μπαγκάζ. Εκεί η συγκέντρωση βακτηρίων φτάνει τα 1.000 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα.

Πηγή: Onmed.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE