7 λόγοι για να κοιμάσαι νωρίς

Η ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνεις όταν κοιμάσαι πριν ή μετά τα μεσάνυχτα είναι διαφορετική, ακόμη κι αν κοιμάσαι σε σύνολο τον ίδιο αριθμό ωρών.

Μάθε τα οφέλη που αποκομίζεις αν κοιμάσαι από νωρίς και άλλαξε τακτική.

1. Ενέργεια
Είναι από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι πως κερδίζεις σε ενέργεια. Έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που κοιμάσαι αργά ξυπνάς με αίσθημα κόπωσης και χασμουρητού όλη την ημέρα; Δοκίμαε να ξαπλώσεις πριν τις 12 το βράδυ και ίσως δεις αισθητή διαφορά.

2. Ομορφιά
Δεν είναι μύθος: ο καλός και ξεκούραστος ύπνος σε οφελεί πολλαπλά ενώ είναι ευεργετικ΄ςο για την επιδερμίδα σου. Τα καλλυντικά μπορεί να κάνοπυν θαύματα αλλά ένας καλός ύπνος επίσης συνεισφέρει. Μην τον υποτιμάς και φρόντισε να κοιμάσαι ξεκούραστα και να θρέφεις δερματάκι!

3. Σωστή διαχείριση χρόνου
Μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά όσο νωρίτερα ξυπνήσεις το πρωί, τόσο καλύτερα θα μπορέσεις να οργανώσεις το χρόνο σου και να ρυθμίσεις τις δουλειές σου. Πόσες φορές ευχήθηκες η ημέρα να είχε περισσότερες ώρες για να μπορέσεις να ρυθμίσεις τις υποχρεώσεις σου; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνεις περισσότερο παραγωγική και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου είναι να ξυπνήσεις νωρίς κι αυτό θα το καταφέρεις μόνο αν κοιμηθείς νωρίς.

4. Καλή διάθεση
Βέπεις συναδέλφους στη δουλειά μέσα στην καλή χαρά από νωρίς το πρωί ενώ εσύ χρειάζεσαι πρώτα 2 γουλιές καφέ για να συνέλθεις; Με το που ξυπνάς είσαι κακοδιάθετη και γκρινιάρα; Μήπως γι΄αυτό ευθύνεται η ώρα που κοιμάσαι; Εάν είχες ξαπλώσει νωρίτερα, ίσως το πρωινό σου να ήταν κάπως πιο ευχάριστο.

5. Έλεγξε το βάρος σου
Πασχίζεις να χάσεις βάρος αλλά μάταια; Ήξερες πως γι΄αυτό μπορεί να ευθύνεται η ποιότητα του ύπνου σου; Άλλωστε, μένοντας ξύπνια μέχρι αργά ενισχύεις την πιθανόττητα του να πεινάσεις ή να υποκύψεις στις λιγούρες σου. Ως εκ τούτου προσλαμβάνεις έξτρα θερμίδες και ξεφεύγεις από το στόχο σου.

6. Επιβραδύνει τη γήρανση
Ένας κακός, μη ποιοτικός και ξεκούραστος ύπνος οδηγεί σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και ρυτίδες, προσθέτωντάς σου έξτρα χρόνια, ακόμη κι αν είσαι νεότατη. Πηγαίνοντας από νωρίς για ύπνο, όχι μόνο θα φαίνεσαι αλλά και θα αισθάνεσαι νεότερη και θα επεκτείνεις το προσδόκιμο ζωής σου.

7. Προλαμβάνει τις ασθένειες
Τα οφέλη για την υγεία, εκτός όσων ειπώθηκαν ήδη σε αυτό το άρθρο, τα έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα. Ο καλός ύπνος μπορεί να αποτρέψει την παχυσαρκία, να ρίξει την υψηλή αρτηριακή πίεση, να δώσει λύση σε πρόβλημα πονοκεφάλων και κόπωσης ακόμη και στην έλλιψη συγκέντρωσης του μυαλού.

Πηγή: womenonly.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital