6 ασκήσεις για δυνατούς ώμους

askiseis gia omous

Οι ώμοι είναι ένα μέρος του σώματος που καταπονούμε καθημερινά, ακόμη και όταν δεν το καταλαβαίνουμε. Πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία στην εκγύμνασή τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνοί τραυματισμοί. Δείτε 6 ασκήσεις για να δυναμώσετε τους ώμους σας.

Αυτές τις μέρες όλοι μιλάνε για το βάρος στους… ώμους που προέρχεται είτε από τις δουλειές του, είτε από την οικογένειά τους ή από τα χιλιάδες emails που λαμβάνουν πριν από τις 8:30. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι είναι τόσο απορροφημένοι μεταφορικά και κυριολεκτικά που δεν δίνουν βάση σε αυτούς τους μύες στο γυμναστήριο.

Κατά κάποιο τρόπο η προπόνηση των ώμων μοιάζει με τη φροντίδα των δοντιών σας. Ξέρετε ότι είναι σημαντική, αλλά συνήθως την προσπερνάτε και την ξεχνάτε μέχρι να υπάρξει ένα αληθινό πρόβλημα.

Επειδή ο ώμος είναι η πιο κινητή άρθρωση στο σώμα, είναι επίσης κι ένας μυς που τραυματίζεται συχνά. Έτσι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να δώσετε προσοχή στους ώμους σας με αυτές τις τακτικές και την ακόλουθη προπόνηση. Το αποτέλεσμα: Περισσότερη δύναμη, λιγότεροι τραυματισμοί και ένα καλύτερο συνολικό σώμα.

Ψάξτε για ισορροπία

Πέστε ότι σας αρέσουν τα bench press. Ωραία. Εκτός από την εργασία στο στήθος, αυτή η δημοφιλής άσκηση για το βάρος λειτουργεί επίσης το πρόσθιο τμήμα του ώμου. Το πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα θα έχετε προβλήματα στον ώμο εάν αναπτύξετε υπερβολικά αυτούς τους μύες.

Για να διαπιστώσετε αν δεν έχετε ισορροπία, δοκιμάστε αυτό το απλό τεστ. Σταθείτε στο πλάι μπροστά από έναν καθρέφτη. Εάν βλέπετε πολύ περισσότερους μύες μπροστά από τον ώμο σας παρά στο πίσω μέρος, ή οι ώμοι είναι σας στρογγυλευμένοι και τοποθετημένοι μπροστά στα αυτιά σας, ήρθε η ώρα να προσθέσετε περισσότερες ασκήσεις έλξης στη ρουτίνα σας.

Δείτε επίσης : Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη στην προπόνηση ώμων και πως να τα διορθώσετε

Βρείτε την πλήρη επέκταση

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που εργάζονται σε γραφεία, περνούν πολύ χρόνο με τους ώμους τους μαζεμένους και προς τα εμπρός (που ονομάζεται θωρακική κάμψη για εκείνους που εργάζονται στο σπίτι). Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να σας κάνει να χάσετε τη δυνατότητα να επεκτείνετε σωστά το τμήμα της σπονδυλικής στήλης που συνδέεται με τις νευρώσεις σας. Εάν δεν του δώσετε την απαραίτητη σημασία, οι γενικές δραστηριότητες και τα βάρη θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό. Για να αντισταθμίσετε αυτό το αποτέλεσμα, βάλτε στην πλάτη σας ένα foam roller.

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους ώμους, συνήθως σκέφτονται το σχηματισμένο δελτοειδή μυ. Ενώ οι μεγάλοι δελτοειδείς μύες φαίνονται καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι μύες γύρω τους είναι λιγότερο σημαντικοί. Στην πραγματικότητα οι μικρότεροι μύες των αρθρώσεων των ώμων συμβάλουν σταθερά στη σταθερότητα και τη δύναμη του ώμου.

Η ισορροπημένη προπόνηση ώμων

Για να αναπτύξετε υγιείς και ισχυρούς ώμους, στοχεύστε σε δύο στοχευμένες συνεδρίες ειδικά για ώμους την εβδομάδα (αν δεν έχετε χρόνο για δύο, μόνο μία από αυτές τις προπονήσεις την εβδομάδα θα αποφέρει αποτελέσματα). Οι ακόλουθες δύο προπονήσεις έχουν την κατάλληλη ισορροπία για την ανάπτυξη όλων των μυών του ώμου.

6 ασκήσεις για δυνατούς ώμους 1

6 ασκήσεις για δυνατούς ώμους 2

Πηγή: livestrong.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE