4 γευστικά shake πρωτεΐνης που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

Αυτά τα πέντε σπιτικά πρωτεϊνικά shake για την απώλεια βάρους είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξετε και παρασκευάζονται με φυσικά πλούσια σε πρωτεΐνες συστατικά που θα βρείτε σε κάθε σούπερ μάρκετ αντί για συνθετικές πρωτεΐνες σε σκόνη ή συμπληρώματα.

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη. Απαιτεί πολλή εναλλαγή και συνδυασμό τροφών καθώς και αποτελεσματική προπόνηση. Το κλειδί είναι να είστε συνεπείς και να μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Μόνο έτσι θα μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά και να διατηρήσετε την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα. Μια κοινή συμβουλή που οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της υγείας και οι διαιτολόγοι θα σας δώσουν είναι να προσθέσετε πολλές καλής ποιότητας τροφές πρωτεΐνης στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο.

Ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την απώλεια βάρους είναι η πρωτεΐνη. Τα πρωτεϊνικά shake είναι ένας βολικός τρόπος για να προσθέσετε πρωτεΐνες στη διατροφή σας. Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης μειώνει την όρεξη και καταστέλλει την όρεξή σας. Αυτό σας κάνει να τρώτε λιγότερο και να χάνετε σωματικό λίπος χωρίς να λιμοκτονείτε. “Η υψηλή δόση πρωτεΐνης ενισχύει επίσης το μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες από το φυσιολογικό, καθώς καταναλώνεται πολύ ενέργεια για την πέψη και το μεταβολισμό”, αναφέρει η διαιτολόγος Alina Petre.

Φυσικά, τρόφιμα όπως αυγά, γάλα, σπόροι chia και quinoa είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, αλλά αν θέλετε να σπάσετε τη μονοτονία και να πειραματιστείτε, εδώ είναι μερικά σπιτικά πρωτεϊνικά shake για απώλεια βάρους που μπορείτε να δοκιμάσετε. 

Σπιτικά shake πρωτεΐνης για απώλεια βάρους:

  1. Shake με ξηρούς καρπούς

Αυτό το σπιτικό πρωτεϊνικό shake είναι γλυκό, κρεμώδες και νόστιμο. Δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ανακατέψτε μαζί 1 φλιτζάνι γιαούρτι, ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 1 έως 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή όποιο άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς σας αρέσει και 15-20 πράσινα σταφύλια. Βάλτε το για λίγο στο ψυγείο και απολαύστε το παγωμένο.

  1. Shake με σοκολάτα και μπανάνα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η σοκολάτα και οι μπανάνες δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Όχι μόνο κάνουν το shake σας εξαιρετικά υγιεινό, αλλά προσθέτουν επίσης υπέροχη γεύση. Για αυτό το σπιτικό πρωτεϊνικό shake, προσθέστε 10 αμύγδαλα, ½ φλιτζάνι γιαούρτι, ¾ φλιτζάνι γάλα, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ¼ φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα, 1 μπανάνα κομμένη σε κομμάτια και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε το νόστιμο ποτό σας. Το Quinoa περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και αποτελεί εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης με βάση τα φυτά. 

  1. Vegan Shake

Αυτό είναι για όλους εκείνους που προσπαθούν να αποφύγουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά αναζητούν ένα shake πρωτεΐνης για την απώλεια βάρους. Ανακατέψτε ¾ φλιτζάνι γάλα tofu, 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 1 μπανάνα, ¼ φλιτζάνι μαγειρεμένη βρώμη, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας για γεύση. Το γάλα τόφου και τα αμύγδαλα σας δίνουν ένα boost πρωτεΐνης και η βρώμη προσθέτει τις απαραίτητες ίνες στο ποτό σας για απώλεια βάρους.

  1. Shake με αυγό

Εάν θέλετε να επιτύχετε ταυτόχρονα μυϊκή ανάπτυξη μαζί με την απώλεια βάρους, δοκιμάστε αυτό το σπιτικό πρωτεϊνικό shake με ωμά αυγά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αυγά καλής ποιότητας ή (προς αποφυγή της σαλμονέλας) χρησιμοποιήστε κάποιο έτοιμο σκεύασμα με ασπράδια αυγού όπως αυτά που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Ανακατέψτε 1 ωμό αυγό (με κρόκο), μισό αβοκάντο, 1/2 φλιτζάνι γάλα (μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας), 1 μπανάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Το καλύτερο είναι ότι αυτά τα σπιτικά πρωτεϊνικά shake για την απώλεια βάρους είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας φυσικά πλούσια σε πρωτεΐνες συστατικά όπως το γάλα, το γιαούρτι και τους ξηρούς καρπούς τα οποία μπορείτε να βρείτε στα ράφια κάθε σούπερ μάρκετ σε οικονομικές τιμές αντί για τις υπερτιμημένες συνθετικές πρωτεΐνες σε σκόνη ή συμπληρώματα. Έτσι αν προγραμματίστε τις αγορές σας με βάση τις προσφορές που βρίσκετε κάθε εβδομάδα σε καταστήματα όπως στο My Market, στις προσφορές Γαλαξίας ή στο Σκλαβενίτη θα τα εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειώσουμε ότι τα shake πρωτεΐνης βοηθούν πολύ στην απώλεια βάρους αλλά λειτουργούν ως συμπληρώματα διατροφής και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθιστούν τα γεύματά μας. 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE