11 κανόνες του γυμναστηρίου που κάποιοι ενοχλητικοί (δυστυχώς) παραβαίνουν

Θυμάστε όταν γραφτήκατε στο γυμναστήριο που υπογράψατε ένα συμφωνητικό; Ποιοι από σας πήραν μαζί με το συμβόλαιο και το «εγχειρίδιο κανόνων του γυμναστηρίου»;

Κανείς λογικά, γιατί δυστυχώς οι υπεύθυνοι επαναπαύονται στην καλή πίστη του καθενός για την τήρηση των κανόνων. Ε, λοιπόν, κακώς συμβαίνει αυτό. Οι λόγοι πολλοί. Έντεκα για την ακρίβεια. Και θα σας τους παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως.

1. Μείνετε σπίτι μαντάμ αν είστε άρρωστη

Γκούχου γκούχου, ο βήχας και αψού το φτέρνισμα μέσα στο γυμναστήριο (δηλαδή σε κλειστό χώρο), άρα μην απορείτε που κολλήσατε τη γρίπη πού κυκλοφορεί. Μα φυσικά, από την κυρία δίπλα σας.

Ο κανόνας, άγραφος μεν, κανόνας δε, λέει ότι όταν είναι κάποιος άρρωστος (ειδικά με γρίπη και άλλες μεταδιδόμενες αρρώστιες) να παραμένει σπίτι του, να αναρρώσει και μετά να τρέχει στα γυμναστήρια για άθληση και κοιλιά –σανίδα. Οι κοιλιακοί περιμένουν, τα αντιβιοτικά όχι.

2. Από το σπίτι σας το φέρατε το μηχάνημα;

11 κανόνες του γυμναστηρίου που κάποιοι ενοχλητικοί (δυστυχώς) παραβαίνουν 1

Μπορεί ο γυμναστής σας να λέει ότι πρέπει να αφιερώσει κάποιος 30 λεπτά στο διάδρομο αλλά αν κοιτάξετε καλά την ανακοίνωση (που κάποτε ήταν κολλημένη στο μηχάνημα) θα δείτε ότι σας προτείνει να κάνετε 20 λεπτά σε ώρες αιχμής. Λίγος σεβασμός στο συνάνθρωπο δε βλάπτει.

Εξάλλου, αυτός ο …κάποιος μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στο διάδρομο αργότερα. Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ αγενές, ένας ολόκληρος όχλος να περιμένει τον έναν και μοναδικό φανατικό του διαδρόμου να κατέβει από το μηχάνημα, που στην κυριολεξία μονοπωλεί.

3. Τι κοιτάτε;

Η πικρή αλήθεια του γυμναστηρίου είναι ότι πέρα από τους φυσιολογικούς (ευτυχώς είναι πλειοψηφία) που πηγαίνουν στο γυμναστήριο για λόγους άσκησης, υπάρχουν και οι «περίεργοι» τύποι.

Αυτοί, που «κολλάει» το βλέμμα τους σε οτιδήποτε κάνουν οι άλλοι. Και ενώ εσείς κάνετε τις κάμψεις και σηκώνετε τα βάρη σας, έχετε τον κυριολεκτικά «creepy» τύπο να σας κοιτά πατόκορφα, άγνωστο για ποιόν λόγο.

4. Την πετσέτα για μόστρα την έχετε;

11 κανόνες του γυμναστηρίου που κάποιοι ενοχλητικοί (δυστυχώς) παραβαίνουν 2

Ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα στο γυμναστήριο, είναι αυτό που κάνει ο χαρακτηριστικός τύπος με την…αχρησιμοποίητη πετσέτα. Κάθεται στον πάγκο, φυσικά χωρίς να βάλει πρώτα την πετσέτα του, με αποτέλεσμα να γεμίζει από τον ιδρώτα του και φυσικά να είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί από τον κάποιον άλλον στη συνέχεια. Hello, να σας συστήσουμε την «Προσωπική υγιεινή».

5. Γυμναστική Vs Ραντεβού

Το να φροντίζει κανείς τον εαυτό του και την εμφάνισή του είναι αν μη τι άλλο θεμιτό και ευχάριστο. Το να επιδεικνύει ό,τι αυτός/η θεωρεί ως το «καλό σημείο» πάνω του/της λες και έχει βγει ραντεβού, είναι όχι μόνο αποπροσανατολιστικό για τους υπόλοιπους που αθλούνται αλλά και αστείο.

Εκτός από την αισθητική του θέματος βέβαια, ένα τέτοιο ντύσιμο δεν είναι και καθόλου πρακτικό για τις ασκήσεις, όπως ακριβώς και τα πολύ φαρδιά ρούχα, που μπορούν εύκολα να πιαστούν σε κάποιο διάδρομο και να …τρέχετε και να μη φτάνετε.

6. Αποσμητικό επιβάλλεται, άρωμα όμως;

11 κανόνες του γυμναστηρίου που κάποιοι ενοχλητικοί (δυστυχώς) παραβαίνουν 3

Όσο ωραίο και αν είναι το μοσχοβολιστό σας άρωμα σίγουρα δεν ενδείκνυται για γυμναστήριο. Τα βαριά αρώματα μπορεί να είναι όχι μόνο αποπροσανατολιστικά, αλλά να προκαλέσουν ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις, δυσφορία ή έμετο στους άλλους που μάταια προσπαθούν να αναπνεύσουν «καθαρό» αέρα. Να θυμάστε για το γυμναστήριο ο κανόνας λέει: αποσμητικό επιβάλλεται, άρωμα ποτέ.

7. Μα ποιος σας ρώτησε;

Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. 1.Επειδή κάποιος μπορεί να γυμνάζεται πιο πολύ καιρό από σας, αυτό δε του δίνει αυτόματα το δικαίωμα να σας δίνει συμβουλές, ειδικά αν δεν τον ρωτήσετε.2. Για τις όποιες απορίες σας υπάρχει πάντα εξειδικευμένο προσωπικό, δηλαδή οι γυμναστές, που πληρώνονται για να απαντούν στα ερωτήματά σας και 3. σε κανέναν δεν αρέσει να του λέει κάποιος «άσχετος» ότι δεν κάνει καλά την άσκηση.

8. Τα αποδυτήρια έχουν λόγο ύπαρξης

11 κανόνες του γυμναστηρίου που κάποιοι ενοχλητικοί (δυστυχώς) παραβαίνουν 4

Όλα (μα όλα) τα γυμναστήρια του κόσμου, έχουν έναν ειδικό χώρο που λέγεται αποδυτήρια. Εκεί μέσα έχει ένα σωρό ντουλαπάκια, που μπορείτε να διαλέξετε όποιο διαθέσιμο θέλετε για να αφήσετε την τσάντα, το μπουφάν, τα υπάρχοντά σας εν πάσει περιπτώσει που δεν πρέπει να πάρετε μαζί στο χώρο των μηχανημάτων ή των ομαδικών προγραμμάτων.

Αν φοβάστε πάλι, ότι θα παραβιάσει κάποιος την κλειδαριά και θα σας κλέψει τα πράγματα, αφήστε τα στο αυτοκίνητό σας ή εάν δε διαθέτετε αυτοκίνητο, απλά πάρτε στο γυμναστήριο τα απολύτως απαραίτητα.

9. Σσσσσς, ησυχία

Το γυμναστήριο είναι ένας κοινόχρηστος χώρος με μουσική και φασαρία. Αυτό είναι αποδεκτό από όλους. Αλλά, η κακή συνήθεια που έχουν κάποιοι, να μιλούν στο κινητό τους (συνεχόμενα και δυνατά μάλιστα) αναγκάζοντας στην ουσία, όλους τους υπόλοιπους να ακούν τις προσωπικές, επαγγελματικές ή κοινωνικές τους συνδιαλέξεις είναι πάρα πολύ ενοχλητική.

Εάν σας καλέσουν ωστόσο, καλό θα ήταν να σταματήσετε την άσκησή σας, να βγείτε από το χώρο και να μιλήσετε στο κινητό με την ησυχία σας και κυρίως χωρίς να ενοχλείτε τους υπολοίπους.

10. Τα διαλείμματα δεν είναι για…διάβασμα

11 κανόνες του γυμναστηρίου που κάποιοι ενοχλητικοί (δυστυχώς) παραβαίνουν 5

Πόσες φορές δεν έχετε πάει στο γυμναστήριο και έχετε δει τον/την συναθλητή σας να κάθεται άνετος στο μηχάνημα, χωρίς να το χρησιμοποιεί και να διαβάζει το περιοδικό του; Φυσικά, ο καθένας έχει την απόλυτη ελευθερία να γυμνάζεται και να διαβάζει ταυτόχρονα.

Όταν όμως μονοπωλεί ένα μηχάνημα και με τη δικαιολογία «κάνω διάλειμμα» και έχει μείνει ακίνητος στην ίδια θέση για μισή ώρα, χωρίς να σας αφήνει να γυμναστείτε, τότε η συνήθεια αυτή ξεπερνάει τα όρια.

11. Εκεί τα βρήκατε τα βαράκια;

Τα χρησιμοποιήσατε για να κάνετε τις ασκήσεις σας και καλά κάνατε. Αλλά ειλικρινά, στο πάτωμα τα βρήκατε τα βαράκια; Παρακαλώ, βάλτε τα πάλι στη θέση τους, όταν τελειώσετε τα σετ σας.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο και επικίνδυνο να αφήνετε τα βάρη οπουδήποτε μέσα στο χώρο, ειδικά μάλιστα αφού υπάρχει ειδική θέση (ναι εκεί από όπου τα πήρατε) για να τα τοποθετήσετε.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital