Υπάρχει ένας χυμός που σε βοηθά να κοιμηθείς! Ποιος είναι;

Γνωρίζουμε ότι οι χυμοί φρούτων μάς παρέχουν βιταμίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ποιος είναι όμως ο χυμός που νικά την αϋπνία;

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα διαπίστωσαν ότι ένας συγκεκριμένος χυμός μας βοηθά να κοιμηθούμε σαν πουλάκι!

Πρόκειται για το χυμό από κεράσι και οι ερευνητές συνιστούν να τον καταναλώνουμε πρωί και βράδυ.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι μετά από δύο εβδομάδες κατανάλωσης οι συμμετέχοντες κατάφεραν να κοιμηθούν για 1,5 επιπλέον ώρα.

Οι συμμετέχοντες είχαν μέση ηλικία τα 68 έτη και έπασχαν από αϋπνία.

Η διαταραχή αυτή συνδέεται άμεσα με το χρόνιο πόνο, την υπέρταση, το διαβήτη τύπου 2 και τη νοητική κατάπτωση και είναι εξαιρετικά συχνή στους ηλικιωμένους.

Ο χυμός από κεράσι αποτελεί εξαιρετική πηγή μελατονίνης. Η ορμόνη αυτή ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου.

Παράλληλα, οι χρωστικές που δίνουν στο κεράσι το χαρακτηριστικό του χρώμα (προανθοκυανιδίνες) αυξάνουν τα επίπεδα τρυπτοφάνης στο οργανισμό. Αυτό το πολύτιμο αμινοξύ αποτελεί πρόδρομο ουσία της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που βοηθά στον ύπνο.

Τέλος, ο χυμός φάνηκε να εμποδίζει την απελευθέρωση ενός ενζύμου (2,3-διοξυγονάση της ινδολεαμίνης – IDO) που καταστρέφει την τρυπτοφάνη.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας Διατροφολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια
Πηγή: onmed.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital