«Χτίσε» κοιλιακούς με αυτές τις 4 κορυφαίες ασκήσεις

sanida peristrofi

Οι κοιλιακοί χρειάζονται αρκετό… ιδρώτα και προπόνηση. Δεν αποκτώνται σε μία ημέρα και χρειάζεται να κοπιάσετε αρκετά για να φτάσετε στο στόχο σας.

Δείτε τις 4 κορυφαίες, σύμφωνα με τον γυμναστή του αμερικανικού Men’s Health, Marc Pierre.

Το μυστικό συστατικό του για την ταχύτερη επίτευξη αποτελεσμάτων; Η άμμος, η οποία δοκιμάζει τη σταθερότητά σας και σας αναγκάζει να διατηρήσετε την ισορροπία σας. «Η άσκηση σε μια παραλία, για παράδειγμα, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντίδραση που θα έχουν οι μύες σας, προσπαθώντας να επιτύχουν την ισορροπία», λέει ο Pierre.

1. Σανίδες με περιστροφή

«Χτίσε» κοιλιακούς με αυτές τις 4 κορυφαίες ασκήσεις 1

Εκτός από την άσκηση των κοιλιακών σας, οι περιστροφές σανίδων ασκούν σημαντικά και τους ώμους και τα χέρια σας. «Ξεκινήστε σε μια θέση σανίδων και μεταβείτε σε μια ώθηση με το ένα χέρι και χρησιμοποιήστε το ελεύθερο χέρι για να το περάσετε κάτω από το στομάχι σας» λέει ο Pierre. «Σηκώστε το άλλο χέρι προς τα πάνω, μέχρι να έρθει σε ευθεία με τον άλλο ώμο (δες φωτό). Βάζοντας ένα χέρι κάτω από το στομάχι σας, στοχεύετε τον κορμό σας και δουλεύετε και τους ώμους σας ταυτόχρονα. Εάν είστε στην άμμο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα χαλάκι γιόγκα για σταθερότητα κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης. (3 σετ, 10 επαναλήψεις για κάθε πλευρά).

2. Bicycles

«Χτίσε» κοιλιακούς με αυτές τις 4 κορυφαίες ασκήσεις 2

Τα ποδήλατα είναι μια κλασική άσκηση, αλλά αν θέλετε να δουλέψετε κοιλιακούς και μηρούς ταυτόχρονα, είναι η ιδανική άσκηση. «Αρχίστε με το να στέκεστε στο έδαφος με τα δύο χέρια πίσω από το κεφάλι σας, με τις ωμοπλάτες σας λίγο έξω από το έδαφος. Πλησιάστε τον αντίθετο αγκώνα σας στο αντίθετο γόνατο και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά». (4 σετ των 20 επαναλήψεων).

3. Τροποποιημένα Russian twists

«Χτίσε» κοιλιακούς με αυτές τις 4 κορυφαίες ασκήσεις 3

 

Ιδανική άσκηση τόσο για κεντρικούς, όσο και για πλάγιους κοιλιακούς. «Καθίστε με τα γόνατά σας λυγισμένα και τις φτέρνες σας μόνο να ακουμπούν το έδαφος. Ενώστε τα χέρια σας και φέρτε τον κορμό σας σε 90 μοίρες, άσχετα αν έχετε κλίση. Περιστρέψτε τον κορμό σας προς τα δεξιά και αριστερά. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το πιο γρήγορα και μείνετε σε κάθε πλευρά για 2». (4 σετ με 15 επαναλήψεις για κάθε πλευρά).

4. Toe Touches

Αυτή η άσκηση σας δίνει το μάξιμουμ για μια προπόνηση κορμού. Ξαπλώστε στην πλάτη σας, σηκώστε τα πόδια και προσπαθήστε να πιάσετε με το αριστερό χέρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Στη συνέχεια επιχειρήστε με το δεξί. Μπορείτε να το επιχειρήσετε και διαγώνια, δημιουργώντας μεγαλύτερη πίεση και για τον κορμό. (3 σετ από 10 επαναλήψεις για κάθε πλευρά).

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »