Χριστίνα Αθανασοπούλου: Mιλάει για τις επόμενες προκλήσεις της καριέρας της

Όχι πάρα πολλά χρόνια πίσω, η εικόνα μιας γυναίκας πάνω σε ρινγκ ήταν σχεδόν απαγορευτική στη χώρα μας, σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως η πυγμαχία. 
Μια αντίληψη που άρχισε να αλλάζει με τον καιρό κι έτσι σήμερα να φαίνεται… σαν μακρινή ανάμνηση. 
Πλέον ολοένα και περισσότερες κοπέλες τεστάρουν τις δυνάμεις τους στο επαγγελματικό μποξ. 
Μία εξ αυτών είναι η Χριστίνα Αθανασοπούλου, πρωταθλήτρια Ελλάδας, και μέλος της Εθνικής ομάδας επί σειρά ετών σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μέχρι τώρα είναι αήττητη. 
«Έτσι, θέλω να συνεχίσω», θέτει ως αρχικό στόχο της. «Έχω πετύχει τους στόχους μου. Από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά φτάσω, τόσο το καλύτερο», συμπληρώνει. 
Επόμενος αγώνας στο No Limits 21 στη Ρόδο (11/8). «Η προετοιμασία πηγαίνει μια χαρά, είμαι συγκεντρωμένη μόνο στις προπονήσεις και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά». 
Αντίπαλός της η Δήμητρα Δημητρακοπούλου. «Έχουμε κάνει μαζί κάποιες προπονήσεις, αλλά έχει μεγάλη διαφορά ο αγώνας. Δουλεύει με έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Αντώνη Γιαννούλα και τη βλέπω με σοβαρότητα», τονίζει η Πατρινή πυγμάχος (προπονητής: Σωτήρης Μαράτος, γυμναστές: Αλίνα και Νίκος Ανδριακόπουλος). 
Ο αγώνας θα γίνει στο μεσαιωνικό κάστρο του νησιού. «Η Γωγώ (Μπιτάκου) μας εντυπωσιάζει κάθε φορά με τις επιλογές της. Ήταν φοβερή αίσθηση να αγωνιστώ στην Πάτρα σε ένα γεμάτο στάδιο, ή σε κλουβί στο GFC, αλλά αυτό θα είναι κάτι πολύ όμορφο και διαφορετικό». 
Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η προετοιμασία θα συνεχιστεί για το No Limits 22 στις ΗΠΑ. «Ένα μικρό διάλλειμα για ξεκούραση και ξανά στις προπονήσεις. Ο βαθμός δυσκολίας της προετοιμασίας ανεβαίνει, καθώς ανεβαίνει και ο πήχης των προσδοκιών». 

Παναγιώτης Σγαρδέλης (πηγή: sport-fm.gr)

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital