9 τρόποι για να ξεκινήσετε υγιεινά τη μέρα σας

Για κάποιους από εμάς τα πρωινά είναι η αρχή μιας νέας μέρας γεμάτης αισιοδοξία, δύναμη και ελευθερία να κάνουμε καινούργια πράγματα. Για άλλους είναι απλά η αρχή μίας μέρας γεμάτης ρουτίνα και στρες. Ο τρόπος που ξεκινάμε τη μέρα μας επηρεάζει το πως αισθανόμαστε και στη υπόλοιπη διάρκειά της.

1. Βάλτε πρόγραμμα από το προηγούμενο βράδυ

Φτιάξτε μια λίστα με το τι έχετε να κάνετε το πρωί, τι θα φάτε και ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε. Έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο μόλις ξυπνήσετε.

2. Προγραμματίστε το ξυπνητήρι σας 15 λεπτά νωρίτερα

Βάζοντας την ώρα αφύπνισης 15 λεπτά πιο νωρίς δε χρειάζεται να πεταχτείτε από το κρεβάτι και να αρχίσετε να τρέχετε για να τα προλάβετε όλα. Έτσι θα είστε πιο χαλαροί στο να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

3. Μην σας πάρει ο ύπνος

Εάν χτυπήσει το ξυπνητήρι και γυρίσετε πλευρό τότε θα είστε πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά αν είχατε σηκωθεί αμέσως.

4. Τεντωθείτε όσο είστε στο κρεβάτι

Ακόμα και πριν ανοίξετε τελείως τα μάτια σας προσπαθήστε να τεντωθείτε στο κρεβάτι ξεκινώντας από τα δάχτυλα, τα χέρια, τους καρπούς και τα μπράτσα. Επίσης πάρτε μια βαθιά ανάσα.

5. Γυμναστείτε 

Κάνοντας τις πρωινές σας ασκήσεις θα αποβάλετε το στρες και θα νιώσετε πιο ενεργοί. Οι ενδορφίνες που παράγονται θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια θετική διάθεση. Τι άλλο θέλατε για το ξεκίνημα της ημέρας σας;

6. Κάντε ένα μπάνιο

Εάν κάνετε μπάνιο αφότου ξυπνήσετε το σώμα φεύγει από την ‘κατάσταση ύπνου’ και μπαίνει σε εγρήγορση.

7. Σκεφτείτε θετικά

Οι θετικές σκέψεις στην αρχή της ημέρας σας βοηθούν να είστε ενεργητικοί κατά το υπόλοιπο της ημέρας. Διαβάστε κάτι χιουμοριστικό ή ενθαρρυντικό.

8. Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι

Αυτό θα βοηθήσει στην πέψη αλλά και στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χυμός λεμονιού διώχνει όλα τα μη απαραίτητα συστατικά από τον οργανισμό σας καθώς αποτελεί μία τεράστια πηγή βιταμίνης-C.

9. Φάτε ένα υγιεινό πρωινό

Το πρωινό μας δίνει όλη την ενέργεια για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας. Είναι σαν την πρώτη εντύπωση που έχουμε όταν γνωρίζουμε ένα νέο άτομο. Εάν το πρωινό μας είναι ανθυγιεινό θα μας επηρεάσει αρνητικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital