Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα

Oι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο αγγίζουν τα δεκατέσσερα εκατομμύρια στον κόσμο και σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους πλέον βασικούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση της επάρατης νόσου.

Δείτε ποιες είναι οι 6 τροφές που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι περιέχουν καρκινογόνα.

Πόσες από αυτές βρίσκονται στη δική σας κουζίνα;

1. Ποπ-κορν μικροκυμάτων

Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα 1

Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα. Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες.

 

2. Φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας

Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα 2

Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.

 

3. Τομάτα κονσέρβα

Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα 3

Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Λόγω της οξύτητάς τους, οι τομάτες απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.

 

4. Αλλαντικά

Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα 4

Τα λουκάνικα, το μπέικον και η μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Σχεδόν κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά όπως το νιτρικό νάτριο.

 

5. Σολομός ιχθυοτροφείου

Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα 5

Ο σολομός είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψάρι, όμως πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του. Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού ψαριού.

6. Πατατάκια

Οι 6 τροφές που κατηγορούνται πως περιέχουν καρκινογόνα 6

Εκτός από τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς και το υπερβολικό αλάτι, τα πατατάκια είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές. Τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι τραγανά, η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών (ακρυλαμίδια).

 

Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Αναζητήστε προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.

Πηγή: onmed.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »