11 τροφές που δε χρειάζονται ψυγείο

Ορισμένες τροφές χάνουν αρκετά σημαντικά για τον οργανισμό μας στοιχεία, εάν τοποθετηθούν στο ψυγείο ή σε ψυχρό περιβάλλον γενικότερα.

Ακολουθεί η λίστα με τα φαγητά που δεν πρέπει να τοποθετούμε στο ψυγείο:

1. Ντομάτες

Αν οι ντομάτες μείνουν εκτεθειμένες στον ήλιο θα ωριμάσουν πολύ γρήγορα. Εάν μπουν στο ψυγείο τα κυτταρικά τους τοιχώματα θα αρχίσουν να φθείρονται, με αποτέλεσμα να γίνουν πολύ μαλακές και ευαίσθητες. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετηθούν μακρυά από το φως του ήλιου και σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Μπανάνες

Οι μπανάνες όπως και οι ντομάτες καλό θα είναι να τοποθετούνται και αυτές σε θερμοκρασία δωματίου. Εφόσον θέλετε να καθυστερήσετε τη διαδικασία ωρίμανσης, μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει πιο καφετί το χρώμα του εσωτερικού τους. Παρ’ όλα αυτά είναι ακόμα βρώσιμες.

3. Πατάτες

Η ψύξη της πατάτας την κάνει πιο μαύρη και οδηγεί στην αλλοίωσή της. Παράλληλα το άμυλο που περιέχει η πατάτα μετατρέπεται σε ζάχαρη, κάνοντας την πιο γλυκιά αλλά όχι απαραίτητα ωραία στη γεύση. Η πατάτα πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

4. Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια τείνουν να ‘προτιμούν’ τον φρέσκο αέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που πωλούνται σε ανοιχτές τσάντες. Μην τα τοποθετείτε δίπλα στις πατάτες γιατί καθώς θα λάβει χώρα μία χημική αντίδραση που θα απελευθερώσει αέρια και υγρασία, κάνοντας τα κρεμμύδια σας άνοστα.

5. Σκόρδο

Όπως και τα κρεμμύδια, έτσι και το σκόρδο προτιμά τον φρέσκο αέρα. Σύμφωνα με έρευνες, το σκόρδο εάν μπει στο ψυγείο θα βλαστήσει και θα χαλάσει. Επιπρόσθετα, θα κρατήσει τις μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμα σας.

6. Αβοκάντο

Εφόσον θέλετε το αβοκάντο σας να ωριμάσει με φυσικό τρόπο, κρατήστε το μακρυά από το ψυγείο. Μόνο εάν θέλετε να αναβάλετε τη διαδικασία της ωρίμανσης βάλτε το στην ψύξη. Συμβουλή: αν προτιμάτε να κρατήσετε ένα ήδη κομμένο κομμάτι από αβοκάντο, τοποθετήστε το στο ψυγείο μαζί με τον σπόρο του. Θα κρατήσει περισσότερο.

7. Μέλι

Το μέλι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για την ικανότητά του να διατηρείται. Βρώσιμο ήταν άλλωστε και το μέλι που βρέθηκε σε αιγυπτιακές κατακόμβες. Αν μπει στο ψυγείο θα αρχίσει να κρυσταλλώνει και να γίνεται πιο δύσκολο στη χρήση.

8. Καυτερές σάλτσες

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως οι καυτερές σάλτσες παραμένουν μόνιμα εκτός ψυγείου στα εστιατόρια; Αυτό συμβαίνει καθώς δε χρειάζεται να ψυχθούν. Ειδικά εάν έχουν βασικό συστατικό το ξύδι, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σάλτσες. Αν τις βάλετε στο ψυγείο θα χάσουν τη γεύση τους.

9. Πεπόνια

Τα πεπόνια πρέπει να τοποθετούνται μακρυά από το φως του ήλιου. Αυτό θα τα βοηθήσει να ωριμάσουν και να αποκτήσουν γλυκύτητα. Μόνο όταν τα κόψετε να τα βάλετε στο ψυγείο για να διατηρηθεί η ωρίμανσή τους.

10. Φρούτα

Όλα τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασίες δωματίου. Μόνο εάν θέλετε να τα διατηρήσετε για περισσότερο διάστημα να τα βάζετε στο ψυγείο. Αφήνοντας τα εκτός ψυγείου, ωριμάζουν με το δικό τους ρυθμό κάνοντας τα πιο ωραία.

11. Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά δεν επωφελούνται ούτε στο ελάχιστο από τη διατήρησή τους στο ψυγείο. Η υγρασία και το κρύο μπορεί να μειώσει τη γεύση τους. Ωστόσο μην ξεχνάτε να κοιτάζετε τις ημερομηνίες λήξης τους.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE