9 τροφές που πρέπει να αποφύγεις

Είναι ευρέως γνωστό ότι ορισμένες τροφές δεν κάνουν καλό στην υγεία μας και αποτελούν εχθρό για τον οργανισμό μας. Δείτε τη λίστα με τις 9 τροφές που πρέπει να αποφύγετε:

1. Ποπ κορν

Δεν θα πιστεύατε ποτέ πως μία μικρή σακούλα ποπ κορν είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία σας. Το εσωτερικό μιας τέτοιας σακούλας περιέχει μία ουσία γνωστή ως υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, που μπορεί να βρεθεί και στο τεφλόν! Αυτή η ουσία είναι συνδεδεμένη με διάφορα είδη καρκίνου αλλά επηρεάζει αρνητικά και τη γονιμότητα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν και άλλα χημικά τα οποία βλάπτουν την υγεία.

2. Πατατάκια

Τα πατατάκια είναι δύσκολο να τα αποφύγεις γιατί βρίσκονται σχεδόν παντού. Ωστόσο δεν ωφελούν την υγεία μας καθώς περιέχουν υψηλά ποσοστά νατρίου, με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος και να αυξάνονται τα επίπεδα χοληστερόλης. Επίσης περιέχουν αρκετά συντηρητικά και τεχνητά χρώματα και γεύσεις που βλάπτουν τον οργανισμό.

3. Προϊόντα κονσέρβας

Οι κονσέρβες που περιέχουν τρόφιμα με μεγάλη οξύτητα είναι οι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς περιέχουν την ουσία Δισφαινόλη Α που διοχετεύεται κατευθείαν στο φαγητό. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ορμονών και να προκαλέσει προβλήματα στον εγκέφαλο αλλά και τη συμπεριφορά του ατόμου. Επίσης, μπορεί να επιφέρει καρδιακά προβλήματα.

4. Επεξεργασμένο αλεύρι

Το χημικά τροποποιημένο αλεύρι μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία όγκων στον οργανισμό, καθώς με την επεξεργασία που υφίσταται χάνει όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Για να γίνει λευκό χρησιμοποιείται χλώριο σε αέρια μορφή.

5. Τροποποιημένη ζάχαρη

Ο βραβευμένος με νόμπελ Ιατρικής,  Otto Warburg, ανακάλυψε το 1931 πως οι καρκινικοί όγκοι ‘τρέφονται’ με γλυκαντικές ουσίες. Επίσης τα γλυκαντικά επηρεάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης που βρίσκονται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα υγείας.

6. Μη βιολογικά φρούτα

Τα πιο επικίνδυνα μη βιολογικά φρούτα είναι τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια και τα μούρα καθώς μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες χημικών και παρασιτοκτόνων αλλά και υψηλά επίπεδα ορμονών, που κάνουν κακό στον οργανισμό.

7. Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Τα συγκεκριμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμό καθώς περιέχουν μεγάλα ποσοστά χημικών ενώσεων που είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, με τη δημιουργία τους βλάπτεται και το περιβάλλον.

8. Ψάρια από ιχθυοτροφεία

Τα συγκεκριμένα ψάρια ακολουθούν μία αφύσικη για αυτά διατροφή καθώς τρέφονται με συστατικά που περιέχουν αντιβιοτικά, παρασιτοκτόνα, χημικά και καρκινογόνες ουσίες. Για παράδειγμα ο σολωμός ιχθυοτροφείου μπορεί να περιέχει υψηλά ποσοστά υδραργύρου και αρκετές διοξίνες.

9. Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χημικά, τεχνητά χρώματα και ζάχαρη. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε προβλήματα υγείας και παχυσαρκίας. Μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές μέσα στο σώμα αλλά και να επηρεάσουν τα επίπεδα ινσουλίνης του οργανισμού.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE