Τι σημαίνει να ασκείσαι στο 80% της δύναμής σου;

Για να μην κοιτάζεις με απλανές βλέμμα όταν στο λέει ο trainer σου…

Mερικές φορές αυτά που λένε οι επαγγελματίες του fitness είναι εντελώς κατανοητά, όπως όταν σου τονίζουν πως κάθε προπόνηση είναι σημαντική ή να ακούς το σώμα σου και να μην το παρακάνεις. Όμως άλλες φορές είναι σαν να μιλούν μια δική τους διάλεκτο, την οποία δεν έχεις διδαχτεί στο σχολείο.

Για να μην τους κοιτάζεις με απλανές βλέμμα και αναρωτιέσαι από μέσα σου τι θέλει να πει ο ποιητής όταν φωνάζει να δουλέψεις στο 80% της δύναμης σου (!) συνέχισε την ανάγνωση…

«Δούλεψε στο 80% της δύναμής σου»

Μετάφραση: Όλες ξέρουμε τι είναι το 100%, αλλά το 80%; Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να το βρεις. «Σ’ εμάς τους γυμναστές αρέσει να το λέμε αυτό» λέει γελώντας ο trainer.

«Ουσιαστικά, έχει να κάνει με το επίπεδο της προσπάθειας που καταβάλλεις για να εκμεταλλεύεσαι πλήρως κάθε σου προπόνηση.

Έτσι, μια προθέρμανση είναι περίπου στο 30-40% του μέγιστου καρδιακού σου ρυθμού, μια άσκηση μέτριας έντασης στο 50-69% και η έντονη δραστηριότητα πρέπει να φτάνει στο 70-90%. Στο 80% της προσπάθειας θα πρέπει να ιδρώνεις και να δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις μια συζήτηση».

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις αν βρίσκεσαι στη σωστή ζώνη είναι να χρησιμοποιείς ένα μόνιτορ καρδιακών παλμών και να παρατηρείς πώς νιώθεις όταν φτάνεις σ’ αυτό το επίπεδο καρδιακού ρυθμού.

Πηγή: shape.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital