Θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλά; Να ποιες ασκήσεις πρέπει να αποφύγεις

Ο δείκτης της ζυγαριάς έχει ανέβει επικίνδυνα και σκέφτεσαι ότι στα κιλά που είσαι αυτή τη στιγμή το καλύτερο για όλους θα είναι να μη βγεις το καλοκαίρι στην παραλία. Απαίσιο συναίσθημα, ξέρουμε πώς είναι.

Οι περισσότεροι αγχώνονται για να χάσουν επιτέλους τα περιττά κιλά και να φτιάξουν σώμα για να κάνουν παρέλαση στις πλαζ σε λίγους μήνες. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Έχεις μπροστά σου τρεις ολόκληρους μήνες. Οπότε, χρόνο και διάθεση για δουλειά και ιδρώτα να έχεις ώστε να φτάσεις στα κιλά που θέλεις και να κάνεις το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια.

Ωστόσο, αφού θέλεις να χάσεις κιλά, καλό είναι να αποφύγεις τα έξι αυτά πράγματα γιατί δε θα σε βοηθήσουν στο ελάχιστο.

Έχουμε και λέμε:

Άλματα σε κουτί / πάγκο

Αυτές οι ασκήσεις που υπόσχονται να «εκτοξεύσουν» την ισχύ σου, σε βάζουν στον κίνδυνο να τραυματιστείς. Ένα απ’ τα πιο επίφοβα σημεία είναι η αχίλλειος πτέρνα καθώς πηδάς προς το έδαφος. Αν όμως θες να το παίξεις Super Mario προσπάθησε να προσγειωθείς όσο πιο ομαλά μπορείς για να αποφύγεις ατυχήματα.

Πλατφόρμες δόνησης

Η άσκηση στο πάτωμα βοηθά στο κάψιμο θερμίδων, οπότε φαντάζεσαι πως σε μια κινούμενη επιφάνεια καίγονται ακόμη περισσότερες. Η αλήθεια είναι ότι οι πλατφόρμες δόνησης είναι πιο αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή και πρόγραμμα προπόνησης.

Μάσκα προπόνησης

Είδες τα συν και τα πλην της, αποτελεί ό,τι πιο παλαβό παίζει τον τελευταίο καιρό σε όλο και περισσότερα γυμναστήρια στον πλανήτη. Η βασική ιδέα πίσω απ’ αυτό το αξεσουάρ γυμναστικής είναι να εισπνέεις λιγότερο οξυγόνο ώστε να αναγκάζεις τους μυς σου να δουλεύουν πιο σκληρά. Όμως σκέψου ότι ενέχει πολλούς κινδύνους, τόσο για το αναπνευστικό όσο και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τρέξιμο ξυπόλητος

Πες μου ότι δεν το σκέφτεσαι καν. Που να τρέχεις ξυπόλητος στ’ αγκάθια; Λέμε τώρα. Έρευνα του 2010 από το Brigham Young University διαπίστωσε ότι όσοι επιλέγουν για τρέξιμο παπούτσια όπως τα “fingers footwear” (αυτά με τις υποδοχές για τα δάχτυλα που μοιάζουν με γάντια ποδιών) είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο τραυματισμών, όπως κατάγματα. Άσε που θα δείχνεις γελοίος μέσα σε ένα τέτοιο ζευγάρι παπούτσια. Μακριά.

Ροκανίσματα

Ανεξάρτητα τι έχεις ακούσεις για τα ροκανίσματα στο γυμναστήριο και πόσο βοηθούν στο χτίσιμο κοιλιακών αυτές οι ασκήσεις δεν θα εξαφανίσουν την μπυροκοιλιά που σου άφησε ενθύμιο το περασμένο καλοκαίρι. Καλύτερα να κάνεις σανίδα (ευθεία ή στο πλάι) που είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην καύση λίπους.

Άσκοπη κατανάλωση τροφών χωρίς γλουτένη

Αρκετοί άνθρωποι νομίζουν πως ακόμη και μια μικρή ποσότητα γλουτένης σε αυτά που τρώνε μπορεί να βλάψει τη διατροφή τους. Μόνο στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι η κατανάλωση προϊόντων χωρίς γλουτένη αγγίζει σε αξία περίπου τα 9 δισεκατ. δολάρια τον χρόνο. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Κλινική Mayo περίπου 1,6 εκατομμύριο Αμερικανοί που τρώνε τέτοια τρόφιμα δεν τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Αν αυτή η διατροφή σε κάνει να νιώθεις καλύτερα OK, αλλά σταμάτα να λες ότι δεν μπορείς να φας ούτε μια φέτα ψωμί. Είναι απλά ακόμη ένας μύθος.

Πηγή: gr.askmen.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »