Τα σοβαρά λάθη που κάνεις πριν πιάσεις τη μπάρα

Διόρθωσε τώρα εκείνες τις συνήθειες που εξαιτίας τους σπαταλάς άδικα κόπο, χρόνο και χρήμα κάθε φορά που μπαίνεις για προπόνηση.

Έχεις ακούσει και διαβάσει μερικά καλά κόλπα που θα σου χρησιμεύσουν πριν από μια προπόνηση με βάρη -από χάπια και ροφήματα, έως τα κατάλληλα γεύματα. Κι ενώ τα τρως και τα πίνεις όλα σωστά, παρατηρείς ότι οι προπονήσεις σου αποβαίνουν άκαρπες. Προφανώς δεν έχεις κατανοήσει τρία πολύ πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πριν ξεκινήσεις να ανεβοκατεβάζεις μπάρες.
Μάθε ποια είναι και από αύριο θα αρχίσεις να βλέπεις πραγματικά αποτελέσματα στο σώμα σου.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Η σημασία της της ποσότητας και της ποιότητας του βραδινού ύπνου γίνεται όλο και πιο εμφανής στις μελέτες πάνω σε επαγγελματίες αθλητές. Μια τελευταία έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ επί 3 συνεχόμενες εβδομάδες έδειξε ότι με μια καλή στρατηγική ύπνου οι αθλητές βελτίωσαν σημαντικά τόσο τη αντοχή όσο και την δύναμή τους, βοηθώντας τους να ολοκληρώνουν ακόμη πιο δυνατές προπονήσεις συνολικά.

> Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά τα βράδια, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού σου να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη για ενέργεια, την οποία θα χρειαστούν οι μύες σου σε μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου.

Ποντάρεις πολύ στα συμπληρώματα

Βλέπεις αυτούς τους γιγάντιους τύπους στο γυμναστήριο να καταπίνουν πριν, μετά και ενδιάμεσα σε κάθε προπόνησή τους κουβάδες συμπληρωμάτων σε σκόνη ή χάπια, και σκέφτεσαι: «Ώστε έτσι φουσκώνουν οι μύες…».
Θέλεις μια τίμια απάντηση; Δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα για να φτιάξεις μεγάλους μυς. Σε χρόνια και χρόνια επιστημονικών ερευνών υπήρξαν μόνο δύο κοινές ουσίες που αποδεδειγμένα λειτουργούν στην αύξηση του μυϊκού όγκου: μονοϋδρική κρεατίνη και άνυδρη καφεΐνη. Μόνο που όλες οι αναφορές σχετικά με την εργογενή ενίσχυση που παρέχουν η κρεατίνη και η καφεΐνη έχουν μια σημαντική παράγραφο, που την γράφουν μάλιστα με μεγάλα γράμματα: Χωρίς αληθινό φαγητό καμία συμπληρωματική ουσία δεν παρέχει πραγματικά οφέλη στο μυϊκό σύστημα.

> Άρχισε να σπαταλάς περισσότερα χρήματα για πρωτεΐνούχα γεύματα, μάθε μάλιστα και πώς να τα μαγειρεύεις μόνος σου και ξόδευε πολύ λιγότερα λεφτά -έως και καθόλου- σε χάπια και σκόνες.

Δεν ζεσταίνεσαι

Μπαίνοντας στο γυμναστήριο και τραβώντας κατευθείαν στη γωνιά με τις μπάρες, στις 10 πρώτες επαναλήψεις όλα σου φαίνονται εύκολα. Αλλά μετά το πρώτο σετ, οι μύες σου δείχνουν να μην αντέχουν να συνεχίσουν. Αυτό που φταίει είναι ότι δεν αφιέρωσες 10-15 λεπτά για να προθερμάνεις το νευρομυϊκό σου σύστημα, να «λαδώσεις» τις αρθρώσεις και να πλημμυρίσεις τους μυς σου με αίμα.

> Το ζέσταμα είναι λίγο σπαστικό, το ξέρουμε. Αλλά μόνο έτσι ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός θα αποστείλουν τα σήματα εκείνα που πυροδοτούν την ικανότητα των μυών να αντέξουν πολύ περισσότερο. Επίσης, ερχόμενος στο γυμναστήριο για να ξεκινήσεις μια σκληρή προπόνηση, η σπονδυλική σου στήλη είναι αρκετά συμπιεσμένη από το οχτάωρο καθισιό στην καρέκλα του γραφείου και αρκεί μια λάθος κίνηση (χωρίς την κατάλληλη «λίπανση της μηχανής») για να τραυματίσεις σοβαρά κάποιον σπόνδυλο.

Πηγή: gr.askmen.com

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital