Συμβουλές για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για γυμναστική

gimnastirio askiseis xronos

Για όσους ο χρόνος για γυμναστική είναι λίγο περιορισμένος, υπάρχουν τρόποι για μείωση του χρόνου στο γυμναστήριο χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως η προπόνησή σας θα είναι ελλιπής!

Η γυμναστική είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους αισθητικής δεν είναι ένα χόμπι. Αυτός είναι και ο νούμερο ένας λόγος που οι άνθρωποι τα παρατάνε εύκολα: Η αδυναμία να συνειδητοποιήσουν ότι η γυμναστική, προκειμένου να αποδειχθεί αποτελεσματική θα πρέπει να θεωρηθεί ως τρόπος ζωής. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, σημαίνει από προσωρινά ως εφήμερα αποτελέσματα, απογοήτευση, έλλειψη κινήτρου και διακοπή.

Τι γίνεται όμως με εσάς που θέλετε αλλά νομίζετε ότι δεν μπορείτε λόγω πίεσης χρόνου;

Το έχουμε πει πολλές φορές. Δεν έχει σημασία το πόσο αλλά το πώς. Δεν έχει σημασία το «σκότωμα», αλλά η συνέπεια (παίζει φυσικά να είναι και κάποιος συνεπής στο «σκότωμα»…). Και ως εκ τούτου η υπομονή. Σκεφτείτε λοιπόν, την τελευταία φορά που ήσασταν στο γυμναστήριο. Πόση ώρα σας πήρε; Μια ώρα; 90 λεπτά; Δύο ώρες; Από αυτή τη μία ώρα, πόση ώρα κάνατε πραγματικό έργο; Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να γλιτώσετε χρόνο; Αν δεν σας έρχεται κάτι στο μυαλό διαβάστε παρακάτω και ίσως βρείτε μερικές απαντήσεις.

Δείτε επίσης : Κόλπα για να κερδίζεις περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο

3 απλές συμβουλές που θα σας γλιτώσουν χρόνο

  • Κόψτε την κουβεντούλα! Είμαστε κοινωνικά όντα – αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Και ένα φιλαράκι μαζί στην αίθουσα με τα βάρη μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια. Αν φυσικά σας βοηθάει στα βάρη και όχι με τον πρόσφατο χωρισμό σας. Αφήστε τον ΠΑΟΚ, την πολιτική και την οικονομική ύφεση για την καφετέρια. Στο γυμναστήριο γραφτήκατε για να κάνετε σώμα, όχι ψυχανάλυση.
  • Κάτω τα χέρια από το κινητό! Αν μπορείτε, μη το παίρνετε μαζί σας στο γυμναστήριο! Ο λόγος είναι προφανής. Μπορεί να σας παίρνει 30 δευτερόλεπτα για να γράψετε ένα SMS αλλά μόνο η ιδέα της αναμονής για απάντηση είναι αρκετή για να σας αποσπάσει την προσοχή. Ξανά: Στο γυμναστήριο ήρθατε για να κάνετε σώμα, όχι αντίχειρες.
  • Γυμναστείτε με ένα πλάνο! Είτε αυτό είναι στο μυαλό είτε κάπου γραπτό (προτιμότερο). Έχοντας ένα πλάνο εκγύμνασης δεν βοηθάει μόνο στο να κρατάτε σημειώσεις της προόδου σας, σας γλιτώνει χρόνο από να περιπλανιέστε μέσα στο γυμναστήριο άσκοπα σκεπτόμενοι κάθε φορά την επόμενή σας άσκηση. Ξανά: Στο γυμναστήριο ήρθατε για να κάνετε σώμα, όχι βόλτα στις βιτρίνες του the Mall.

Αερόβια και περιορισμένος χρόνος

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο σε αερόβια προπόνηση όταν δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Αν δεν θέλετε όμως να εξαλείψετε πλήρως τις καρδιαγγειακές σας ασκήσεις, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο, μάθετε πως μόλις 20 λεπτά υψηλής έντασης είναι πολύ αποδοτικότερα από 40 λεπτά χαμηλής-μέτριας έντασης αερόβιας, αν γίνει με την μέθοδο HIIT. Διαβάστε για τη λεγόμενη διαλειμματική αερόβια υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) και διαλέξτε το αγαπημένο σας μηχάνημα εκτελώντας διαλειμματικά σε αναλογία 1 προς 1 λεπτό χαμηλή και πολύ υψηλή ένταση. Ο χρόνος θα πέσει στο μισό… τα οφέλη θα διπλασιαστούν!

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »